Libanul primeşte un mandat de arestare de la Interpol, pe numele lui Ghosn

Carlos Ghosn
Carlos Ghosn (Getty Images)

La începutul acestei săptămâni, fostul CEO al Nissan, care fusese arestat în Japonia cu luni în urmă, fiind pus sub acuzare pentru fraudă, a fugit din Japonia.

Ghosn, care este cetăţean francez de origine libaneză, a ajuns în Liban.

Autorităţile libaneze au primit un mandat emis de Interpol pentru arestarea fostului şef Nissan, Carlos Ghosn, a informat Reuters citând o sursă judiciară libaneză.

Sursa a declarat că mandatul nu a fost trimis încă la Ministerul de Justiţie. Potrivit sursei, autorităţile nu au luat încă nicio decizie cu privire la mandat.

Carlos Ghosn, un miliardar francez, originar din Brazilia, de origine libaneză, a fost arestat în 2018 în Japonia fiind învinuit de contabilitate falsă pe timpul mandatului său la conducerea alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi.

La începutul acestei săptămâni, oficialul nu a respectat condiţiile de cauţiune şi a fugit din Japonia, ajungând în Liban. Ghosn a declarat presei că a fugit de "nedreptatea şi persecuţia politică" din Japonia.

Între timp, autorităţile turce au efectuat şapte arestări, după ce au lansat o anchetă care să investigheze evadarea lui Ghosn, care se presupune că a fost făcută prin Istanbul.

Secretarul de stat francez pentru economie şi finanţe, Agnes Pannier-Runacher, a declarat că Parisul nu intenţionează să-l extrădeze pe Ghosn dacă va ajunge în Franţa, deoarece ţara „nu-şi extrădează niciodată resortisanţii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe