Legume şi fructe care seamănă cu organele noastre

Pentru a ne lua aportul de minerale trebuie să includem în regimul nostru alimentar legume şi fructe
Pentru a ne lua aportul de minerale trebuie să includem în regimul nostru alimentar legume şi fructe (Viktor Fischer / Photos.com)

Mulţi dintre noi poate am remarcat că unele fructe şi legume au o formă foarte asemănătoare cu cea a organelor noastre. De exemplu, nucile seamănă cu creierul, fasolea mai degrabă cu un rinichi. Similitudinea, însă, pare să meargă dincolo de simple aparenţe: acestea contribuie la menţinerea sănătăţii organelor respective. Vă propunem să trecem în revistă câteva fructe şi legume care seamănă cu organele pe care sunt capabile să le protejeze.

Nucile au o formă foarte asemănătoare cu cea a creierului nostru: împărţite în două emisfere cu pliurile lor tipice. De fapt, nucile sunt recunoscute pentru conţinutul lor ridicat de nutrienţi, acid folic, vitamina E, melatonină, grăsimi omega-3 de origine vegetală, care ajută funcţia cerebrală. Pentru aceasta, ar fi bine să se consume mai ales atunci când ne simţim obosiţi, stresaţi. Însă fără a exagera.

Roşiile. La prima vedere poate că nu arată chiar la fel ca inima noastră, dar totuşi au aceeaşi culoare roşie şi, odată tăiate, de foarte multe ori apar împărţite în patru camere, aşa cum este inima. Mai mult, roşiile reprezintă o sursă excelentă de licopen, cu rol important în prevenirea afecţiunilor coronariene.

Conform unui studiu efectuat de cercetători de la Universitatea din Barcelona, Spania, un sos clasic de roşii, făcut cu ulei extravirgin de măsline şi ceapă sau usturoi, ar conţine aproximativ 40 de antioxidanţi în măsură să protejeze inima de stresul oxidativ şi, prin urmare, să încetinească îmbătrânirea.

Morcovul în secţiune internă arată ca ochiul uman. Morcovii îmbunătăţesc vederea, deoarece conţin beta-caroten care este transformat în vitamina A. De asemenea, sunt bogaţi în alte vitamine şi minerale care cresc puterea de apărare a organismului.

Pompelmo, grapefruit, portocale şi alte citrice arată exact ca glandele mamare ale femeii. Aceste fructe contribuie la sănătatea sânilor şi favorizează circulaţia limfatică. Se pare că protejează împotriva cancerului de sân.

Ţelina este o plantă care are similitudini cu oasele noastre. Oasele, de fapt, conţin 23% din sodiu, exact aceeaşi cantitate care este prezentă şi în ţelină. Alături de Ca, prezent de asemenea în această legumă, sodiu este esenţial pentru sănătatea oaselor având o acţiune de mineralizare.

Avocado. Dacă vom privi cu atenţie, vom observa că avocado este foarte similar cu uterul. Se pare că atunci când este consumat contribuie la prevenirea cancerului ovarian şi de col uterin, precum şi la echilibrul hormonal al organismului nostru. Un alt fapt uimitor este că acest fruct are nevoie de 9 luni pentru a ajunge la maturitate.

Ghimbirul are o puternică acţiune antiinflamatoare, şi o formă similară cu stomacul. Această plantă este deosebit de potrivită nu numai în caz de greaţă, dar şi pentru a stimula secreţia de bilă şi activitatea enzimelor digestive. Aşadar, o infuzie de ghimbir favorizează digestia mai rapidă a alimentelor, fiind de asemenea o soluţie excelentă pentru cei care suferă de dureri de stomac.

Pancreasul seamănă cu un cartof dulce. Acesta este bogat în betacaroten, vitamina E, şi ajută la menţinerea glicemiei în limite normale. Cartofii dulci au un conţinut ridicat de fibre solubile şi un indice glicemic scăzut.

Ciupercile reprezintă un supliment natural de vitamina D, importantă pentru auz, sănătatea oaselor, funcţia cardiovasculară şi, de asemenea, pentru sistemul imunitar. Secţionate pe verticală, ele sunt similare cu pavilionul urechii.

Plămânii noştri sunt alcătuiţi dintr-un sistem de canale din ce în ce mai mici, arborele bronşic - care se termină cu alveolele pulmonare, la nivelul cărora are loc schimbul de gaze. Acestea seamănă cu nişte ciorchini de struguri. Seminţele de struguri conţin, de asemenea, o substanţă chimică numită proantocianidină, care pare a reduce severitatea astmului declanşat de alergie. O dietă bogată în fructe proaspete, cum ar fi strugurii, s-a dovedit a reduce riscul de cancer pulmonar şi emfizem pulmonar.

Cu mii de ani înainte de apariţia medicinii moderne, natura i-a dat omului indicii în privinţa legumelor şi fructelor care îi sunt de ajutor în menţinerea sănătăţii. În prezent, ştiinţa confirmă faptul că vechea doctrină "Semnătura tuturor lucrurilor" este surprinzător de exactă. Şi totuşi această cunoaştere fundamentală este deseori trecută cu vederea.

Doctrina semnăturilor a fost un aspect important al medicinei populare din Evul Mediu până în perioada modernă timpurie. Această credinţă a devenit cunoscută ca doctrine of signatures după apariţia cărţii germanului Jakob Bohme numită The Signature of All Things (1621). Medicul elveţian Paracelsus, un susţinător important al doctrinei semnăturilor a declarat că "Natura marchează fiecare creştere ... în funcţie de beneficiul său curativ".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură