Legile Justiţiei şi supraaglomerarea din penitenciare, din nou în prim-plan

Tudorel Toader anunţă iminentul pachet de legi privind Justiţia precum şi măsuri legate de supraaglomerarea penitenciarelor.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Pachetul de legi privind justiţia va fi prezentat public peste o săptămână sau două, după care va fi prezentat setul de măsuri legate de supraaglomerarea din penitenciare, a anunţat joi, Ministrul de Justiţie, Tudorel Toader, relatează hotnews.

"Dacă venim cu pachetul de legi ale justiţiei într-o săptămână, maxim două - eu cred că o săptămână, după o lună venim cu pachetul de legi privind decizia-pilot a CEDO", a declarat Tudorel Toader, preluat de news.ro, la Antena 3.

Ministrul a mai precizat că îşi propune şi o evaluare a Codului Penal, de Procedură Penală, Civil şi de Procedură Civilă.

Vizăm o evaluare a celor patru Coduri. Tot românul ştie că acele Coduri au fost făcute în grabă, fără dezbatere parlamentară, cu asumarea răspunderii. Vedeţi câte decizii de neconstituţionalitate sunt", a susţinut Toader.

Reamintim că recentele tentative de modificare a Codului Penal şi modul în care Puterea a înţeles să "rezolve" supraaglomerarea din penitenciare, încercând să graţieze corupţi, au stârnit proteste fără precedent. După ce Guvernul şi Parlamentul au făcut paşi în spate la presiunea străzii, rămâne de văzut cu ce propuneri legislative va veni Toader şi cu ce amendamente se vor "îmbogăţi" acestea în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne