Legile Justiţiei, pe repede-înainte şi în Senat. Termene suprarealiste pentru amendamente

PSD şi ALDE au înghesuit legea bugetului şi legile justiţiei pe repede-înainte şi de fapt nu vor dezbateri, acuză senatorul USR Mihai Goţiu, după ce Călin Popescu Tăriceanu a dat termene suprareliste pentru depunerea de amendamente la legile Justiţiei.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Termenele fixate de Biroul permanent al Senatului pentru dezbaterea legilor justiţiei arată modul discreţionar în care PSD-ALDE guvernează, a acuzat joi senatorul USR Mihai Goţiu, după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că senatorii pot depune amendamente la legile justiţiei până luni la ora 09:00, urmând ca raportul comisiei să fie depus marţi dimineaţa.

Tăriceanu mai susţinut că joi s-a epuizat termenul de depunere a amendamentelor pentru prima din legile Justiţiei (legea 303) şi că raportul trebuie depus până pe data de 18 decembrie.

„Până luni au termen de depunere a raportului. Deci, este timp suficient ca să îşi depună raportul. Nu fixez eu programul comisiei speciale, dacă ei vor avea timp suficient vor face, dacă nu, vor prezenta raportul în momentul în care îl vor termina”, a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax, întrebat dacă este de părere că timpul alocat pentru dezbaterea proiectelor este suficient.

În replică, Goţiu acuză că PSD/ALDE nu doresc o dezbatere reală şi dau termene abuzive.

„Aţi asistat astăzi la un moment în care PSD şi ALDE fac dovada felului în care înţeleg să guverneze şi să legifereze, un mod haotic, iresponsabil, discreţionar. Au venit şi au convocat o şedinţă de Birou Permanent la ora 12:00 şi nu aveau oameni, doar pentru a da nişte termene abuzive. În afara programului de lucru s-au pus termene de depunere a amendamentelor sâmbătă şi duminică, în condiţiile în care în plen am votat cu totul alt program de lucru. Înţeleg că acum vor face program de permanenţă unor comisii doar pentru a face pe repede înainte”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu, membru în Biroul Permanent al Senatului.

Goţiu a mai precizat că, deşi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că doreşte ca legile justiţiei să fie dezbătute, termenele pe care acesta le-a fixat pentru depunerea amendamentelor demonstrează exact contrariul.

Reamintim că tot pe repede-înainte au trecut Legile Justiţiei şi de Camera Deputaţilor, PSD mergând până la a modifica regulamentul Camerei pentru ca Opoziţia să nu mai poată întârzia adoptarea acestui pachet de legi considerat toxic de parte din societatea civilă, de magistraţi, DNA, Minister Public etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne