Legile Justiţiei. Parlamentul pune căluş magistraţilor

Deputaţii majorităţii au decis astăzi să le impună magistraţilor să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare, în orice mod, la adresa celorlalte puteri ale statului, cu alte cuvinte, de la defăimarea lor şi a Guvernului.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Cu 153 voturi „pentru” şi 75 voturi „împotrivă”, plenul Camerei a adoptat, miercuri, un amendament propus de deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu la un articol din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, prin care magistraţii sunt obligaţi să se abţină de la manifestări sau exprimări defăimătoare faţă de Parlament sau Guvern.

Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi ca, în exercitarea atribuţiilor, să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare, în orice mod, la adresa celorlalte puteri ale statului - legislativă şi executivă”, sună textul articolului.

Acest amendament propus de Cătăniciu a apărut în contextul în care numeroşi magistraţi şi-au exprimat public poziţiile critice atât la adresa modului în care iniţial Tudorel Toader şi apoi Parlamentul au înţeles să modifice legile ce ţin de Justiţie şi a fost văzut drept o tentativă de a pune căluş magistraţilor.

Reamintim că în ultima perioadă magistraţii au intrat puternic în colimatorul puterii după ce au exprimat poziţii critice la adresa modificărilor codurilor penale şi a legilor Justiţiei. De exemplu, şeful Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reclamat-o Inspecţiei Judiciare pe şefa Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, după ce aceasta a criticat modul în care se doreşte modificarea legilor Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne