Legile Justiţiei. Liderii coaliţiei decid cine va iniţia controversatul proiect

Respinse de peste 3500 de magistraţi şi considerate de societatea civilă drept un atac la adresa democraţiei şi a statului de drept, modificările legilor Justiţiei iniţiate de Tudorel Toader ar putea fi trimise direct în Parlament.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Coaliţia PSD-ALDE va decide luni dacă controversatele modificări ale legilor Justiţiei vor fi trimise direct în Parlament sau vor fi, în prealabil, asumate de Guvern.

Reamintim că, vineri, liderul PSD Liviu Dragnea anunţa că luni coaliţia se va întâlni pentru a decide cu privire la parcursul mai multor legi, printre care şi legile Justiţiei.

"Ne vom întâlni în coaliţie luni şi vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, în care să decidem dacă le vom iniţia în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală: legile Justiţiei, parteneriatul public-privat, Fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea această decizie", declara vineri Dragnea, citat de Agerpres, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional.

Revenind la legile justiţiei, reamintim că peste 3500 de magistraţi le-au cerut premierului şi ministrului Justiţiei să retragă proiectul. Una dintre cele mai controversate modificări din cadrul pachetului propus de Toader este cea a mutării Inspecţiei Judiciare de sub controlul CSM sub cel al ministrului Justiţiei care, după cum se ştie, este numit politic, ceea ce a născut temeri că IJ se va transforma în instrument de intimidare a magistraţilor, după cum cântă partidul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne