Legile Justiţiei, în linie dreaptă. Tudorel Toader încurajat să "folosească" vara în mod util

Ministrul Justiţiei a fost îndemnat de Dragnea să se consulte cu "oameni care au vorbele la ei" şi să vină până la finele lui august cu un pachet de legi ale justiţiei care să schimbe sistemul, pentru ca "judecătorii să nu se mai simtă ameninţaţi şi influenţaţi."
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Tudorel Toader trebuie să vină până la sfârşitul lunii august cu pachetul legilor justiţiei, a declarat marţi seară liderul PSD, Liviu Dragnea, precizând că îi cere ministrului Justiţiei să se ghideze după "bunul simţ, pe firesc", pentru ca actul de justiţie să fie mai eficient, iar judecătorii mai protejaţi, relatează Agerpres.

"Pe ministrul Tudorel Toader l-am încurajat public, i-am spus: foloseşte vara asta să ţi le gândeşti (pachetul de legi ale justiţiei-n.r) cum crezi, foloseşte vara asta să te consulţi cu cât mai mulţi oameni care au vorbele la ei şi care ştiu ce să vorbească şi înăuntru şi în afară. Vorbeşte cu instituţii, cu ambasade, cu specialişti, fă o acţiune transparentă şi, spre sfârşitul lunii august, prezintă pachetul. Parlamentul e în vacanţă. (...) Mă interesează pe mine, pe noi toţi, ca omul să analizeze mult mai bine şi să vină cu ceea ce ne interesează pe noi, toţi românii. Trebuie clarificată răspunderea magistraţilor, dar în acelaşi timp trebuie făcut sistemul în aşa fel încât judecătorii să nu se mai simtă ameninţaţi şi influenţaţi", a declarat Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a mai susţinut că are încredere că ministrul Justiţiei va veni, în ultima săptămână a lunii august, cu "un pachet serios", cu deciziile Curţii Constituţionale puse în legislaţie. Reamintim însă, în context, că ultimele decizii ale CCR au fost extrem de controversate şi crticiate de societatea civilă, Opoziţie, specialişti. Una dintre deciziile care a stârnit cea mai mare nemulţumire a fost cea prin care CCR a impus Parlamentului stabilirea unui prag pentru abuz în serviciu.

Reacţia lui Toader

"Proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei va fi prezentat public pe data de 23 august 2017, la sediul Ministerului Justiţiei, începând cu orele 11:00! Sunt propuse modificări de fond şi nu de formă!", a anunţat Tudorel Toader.