Legile Justiţiei. Dragnea nu vede de ce doliul ar împiedica adoptarea lor pe repede înainte

Nici Liviu Dragnea şi nici Călin Popescu Tăriceanu nu văd de ce adoptarea mult blamatelor legi ale Justiţiei ar trebui amânată pe perioada doliului naţional. În schimb, Dragnea îşi declară respectul pentru Majestatea Sa.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Discuţia despre oprirea lucrărilor Parlamentului ca urmare a decesului regelui Mihai este improprie, au opinat, miercuri, liderii PSD şi ALDE, Dragnea şi Tăriceanu, în condiţiile în care deputaţii opoziţiei au cerut amânarea dezbaterilor legilor Justiţiei.

"Eu chiar nu îmi permit - din respect nu îmi permit, pentru Majestatea Sa - să comentez chestia asta. Cum poate cineva să condiţioneze o discuţie, o dezbatere despre legi de acel eveniment nefericit de ieri?!", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

La rândul său, Tăriceanu a susţinut că zilele de doliu prespun restrângerea unor activităţi festive, dar nu a celor de lucru.

"Sunt două lucruri distincte. Este o chestiune improprie de a discuta despre oprirea lucrărilor Parlamentului sau altor instituţii. Instituţiile lucrează. În astfel de momente, după cum ştiţi prea bine, se decretează de către Guvern zile de doliu. Zilele de doliu presupun restrângerea anumitor activităţi cu caracter festiv, dar nu de lucru", a declarat şeful Senatului.

Reamintim că parlamentarii PNL şi USR au cerut, marţi, întreruperea lucrărilor Comisiei pe legile Justiţiei pe toată perioada doliului naţional. Propunerea a fost respinsă.