Legendarul pian cu coadă care i-a aparţinut lui Elvis Presley este de vânzare pe Ebay

Experţii au evaluat instrumentul de culoare albă marca Knabe între 2,5 şi 5 milioane de dolari.
Elvis Presley
Elvis Presley (www.album-online.com)

La data de 16 august, cu scopul de a marca 40 de ani de la moartea lui Elvis Presley, Ebay va scoate la vânzare pianul legendarului "Rege al rock-and-roll-ului". Pianul, de culoare albă, marca Knabe, este evaluat de experţi la o sumă cuprinsă între 2,5 şi 5 milioane de dolari, potrivit unei note explicative publicată vineri, 11 august a.c., pe portalul de licitaţie.

Platforma speră să fie o licitaţie „istorică”, care să se prelungească până la data de 20 august, având în vedere valoarea acestui instrument care, între 1930 şi 1950, a fost utilizat în sala polivalentă Ellis Auditorium din Memphis (Tennessee), de legende cum ar fi W.C. Handy, Duke Ellington, Count Basie şi Cab Calloway, şi pe care Elvis (1935-1977) l-a achiziţionat în 1937, relatează site-ul La Vanguardia.

De atunci, regele rock-and-roll-ului a exersat, a făcut prezentări şi sesiuni de improvizaţie cu acest instrument, până când soţia sa, Priscilla, i-a făcut cadou, în 1969, un alt pian acoperit cu frunze aurite. Din acel moment pianul alb Knabe a fost depozitat.

În 1971, Vernon Presley, tatăl artistului, a vândut pianul studioului de înregistrare Sturges, unde a fost folosit la înregistrarea a peste 50 de albume, iar în 1981 instrumentul a ajuns în mâinile lui Jimmy Velvet, care l-a expus în muzeul său. Pianul a fost proprietate privată din 1990 până în prezent.

O parte din fondurile care vor fi strânse în această licitaţie, conform unei note Ebay, vor fi donate către Starkey Hearing Foundation, cu scopul de a „ajuta la furnizarea de aparate auditive copiilor şi persoanelor din întreaga lume”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style