Legea privind achiziţionarea sistemelor Patriot, undă verde de la Parlament

Vot cu bile in Parlament
Vot cu bile in Parlament (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Proiectul de lege al Guvernului privind înzestrarea Armatei, prin care vor fi cumpărate sistemele de rachete sol-aer Patriot, a fost adoptat, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor.

S-au înregistrat 279 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere.

Proiectul vizează realizarea "Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)".

Potrivit Agerpres, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a explicat că odată cu această etapă se închide partea legislativă a acestui proiect, urmând ca partea română să semneze contractul cu Guvernul Statelor Unite cel mai probabil până la data de 1 decembrie.

Camera Deputaţilor a fost for decizional în acest caz, proiectul de lege mergând acum spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne