Legea lui Dragnea privind eliminarea celor 102 taxe, din nou pe masa lui Iohannis

Parlamentul a respins solicitarea de reexaminare a legii care vizează eliminarea mai multor taxe şi impozite nefiscale, promovată înainte de alegeri de Liviu Dragnea.
Vot în Parlament
Vot în Parlament (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE. Camera Deputaţilor a respins cererea de reexaminare înaintată de preşedintele Klaus Iohannis cu 184 de voturi împotrivă, 85 de voturi pentru şi o abţinere.

* * *

Camera Deputaţilor se va pronunţa miercuri, în calitate de for decizional, pe marginea cererii de reexaminare a legii care vizează eliminarea a 102 taxe, inclusiv a taxei radio-tv, eliminare ce ar putea duce la completa aservire politică a Televiziunii şi Radioului Public.

Cu o zi în urmă, Senatul a respins solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis prin votul celor de la PSD, ALDE şi UDMR. În favoarea preşedintelui s-a pronunţat PNL, USR şi PMP.

În ziua în care Iohannis a retrimis în Parlament, spre reexaminare, proiectul de lege respectiv, prezentând o serie de argumente în favoarea deciziei sale, liderul PSD Liviu Dragnea a dat asigurări că majoritatea va vota din nou iniţiativa în forma respinsă.