Legea Defăimării. Tăriceanu: Declaraţiile se fac cu uşurinţă nepermisă şi nimeni nu păţeşte nimic

Defăimarea a ajuns un fel de activitate preferată a unora, susţine Tăriceanu, nemulţumit de faptul că nimeni "nu păţeşte nimic" după ce se fac declaraţii care pot afecta imaginea ţării şi interesul naţional.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Partenerul lui Liviu Dragnea la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, politician trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, pare să agreeze ideea preşedintelui PSD, conform căreia România ar trebui să aibă o lege a defăimării contra unor politicieni precum Macovei. Astfel, şeful Senatului a declarat marţi, comentând ideea colegului său, că responsabilitate nu există, declaraţiile se fac cu o uşurinţă nepermisă, iar interesul naţional şi imaginea ţării sunt afectate.

"În condiţiile în care văd că defăimarea ajunge un fel de activitate preferată a unora, nu ştiu, poate n-ar fi rău să ne gândim că responsabilitatea de care trebuie să dăm dovadă fiecare şi, până la urmă, interesul de a apăra ceea ce numim în mod generic imaginea ţării, interesul naţional, nu ar trebui să cuprindă nişte norme mai stricte, pentru că văd că responsabilitate nu există, declaraţiile se fac cu o uşurinţă nepermisă, interesul naţional al României şi imaginea sunt afectate şi pentru lucrul ăsta nimeni nu păţeşte nimic”, a afirmat Tăriceanu, citat de Realitatea.net.

Liderul ALDE susţine că a lucrat 10 ani în media şi că libertatea de exprimare este ceva esenţial, însă trebuie să fie însoţită şi de responsabilitate:

"Pe de altă parte, eu am lucrat 10 ani în media. Cred că libertatea de exprimare este ceva esenţial (...) libertatea de exprimare trebuie să fie însoţită şi de responsabilitate. Cei care fac declaraţii defăimătoare la adresa României, clar nu au niciun fel de responsabilitate şi le fac într-un mod care, zic eu, nu este nepermis de lege, ci nepermis de bun simţ”, a adăugat Tăriceanu.

Reamintim ca liderul PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, luni seara, la România TV, că partidul său va promova un act normativ vizând sancţionarea persoanelor care denigrează imaginea României în exterior. În categoria "defăimătorilor" s-ar încadra, potrivit lui Dragnea, persoane "gen Monica Macovei" şi alţi parlamentari care, reamintim, au criticat public şi nu doar o dată, legile Justiţiei, modificările Codurilor Penale, arătând că acestea sunt un atac la adresa statului de drept.

"Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român, ţării în ansamblu, să poată sancţiona acest lucru, pentru că aceşti oameni, gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari, care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii. Noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm nimic în schimb", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne