Camelia Bogdan nu se lasă: Legea confiscării extinse promovată de Toader, subiect de dosar DNA

Revoltată că prin transpunerea în legislaţia noastră a directivei europene vizând confiscarea extinsă infractorii ar putea fi favorizaţi, Camelia Bogdan s-a adresat Ministerului Justiţiei. Trimisă "la plimbare" fără explicaţii, fosta judecătoare a sesizat DNA.
Camelia Bogdan
Camelia Bogdan (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fosta judecătoare Camelia Bogdan, magistrata care l-a trimis pe Dan Voiculescu după gratii, a anunţat marţi, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times, că a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie pe tema proiectului de lege prin care se doreşte transpunerea în legislaţia noastră a directivei europene 42/2014 vizând confiscarea extinsă. Proiectul prezintă mai multe probleme, crede Camelia Bogdan, care a solicitat clarificări ministrului Justiţiei privind adoptarea acestuia.

Cum răspunsul primit a fost că observaţiile sale nu pot fi avute în vedere, Camelia Bogdan a sesizat DNA.

"Eu am solicitat clarificări ministrului Justiţiei privind adoptarea acestui proiect de lege prin care se transpune în legislaţia noastră, directiva 42/2014. Ni s-a spus fără nicio explicaţie că observaţiile mele nu pot fi avute în vedere, motiv pentru care am sesizat DNA, există un dosar pe rol, din cauza 69/P/2017", a declarat Camelia Bogdan.

Sesizarea a fost făcută după ce Marian Iancu, personaj condamnat la închisoare pentru implicarea în jaful de RAFO Oneşti, ar fi declarat într-un interviu acordat unui post de televiziune, că "prin adoptarea directivei 42/2014, urmează să i se restituie averea înapoi domniei sale şi domnului Dan Voiculescu", a explicat fosta judecătoare.

"Am sesizat când m-am dus să dau declaraţie la Parchet, pe 12 iulie 2017 am cerut să se extindă urmărirea penală privind toate modalităţile, privind identificarea săvârşirii unor potenţiale infracţiuni în legătură cu posibilităţile ce se acordă anumitor infractori - cu nume şi prenume -, de a-şi recupera averea, pornind de la declaraţiile publice ale acelui infractor. Deşi dosarul a fost clasat de către direcţia naţională anticorupţie, solictarea mea de extindere a fost disjunsă alături de alte 5 fapte. Se vor continua cercetările într-un dosar separat", a explicat Camelia Bogdan.