Legea Bugetului va ajunge până pe 24 ianuarie în Parlament

Ministrul de Finanţe va purta, începând de vineri, discuţii cu reprezentanţii tuturor ministerelor, pentru ca Legea Bugetului să ajungă în Parlament în jurul datei de 25 ianuarie.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Grindeanu i-a cerut, joi, ministrului Finanţelor, să înceapă întâlnirile cu reprezentanţii ministerelor, astfel încât legea bugetului să poată fi trimisă la Parlament până pe 25 ianuarie, relatează Agerpres.

"Vă rog ca de mâine (...) să începeţi să aveţi discuţii cu fiecare minister, să-i programaţi, (...) pe Legea bugetului, astfel încât tot ceea ce înseamnă şi programele fiecărui minister şi programul nostru de guvernare să fie prinse în Legea bugetului şi să putem să ne încadrăm în ceea ce ne-am propus, astfel încât undeva în jur de 23 — 24 — 25 ianuarie să trimitem legea la Parlament. Asta înseamnă că de mâine veţi începe discuţiile cu fiecare minister în parte", a declarat Grindeanu la începutul şedinţei de Guvern.

Amintim în context că, în cursul zilei de ieri, premierul Grindeanu şi ministrul de Finanţe au avut o întrevedere cu seful statului, la Cotroceni, în cadrul căreia cei doi s-au angajat să menţină deficitul bugetar sub 3% în condiţiile în care vor aloca 2% din PIB Armatei şi vor respecta angajamentele asumate de statul român. Cum vor reuşi acest lucru în condiţiile în care programul economic al PSD presupune o multitudine de măriri de venituri corelate cu micşorări de impozite şi taxe, rămâne un mister. Cert este că, potrivit unor estimări ale Administraţiei Prezidenţiale, deja impactul bugetar brut al măsurilor adoptate recent de Guvern şi Parlament este de aproximativ 8,5 miliarde lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne