Le Pen şi Salvini îşi unesc eforturile pentru a promova o nouă viziune asupra Europei

Ministrul italian de interne Matteo Salvini
Ministrul italian de interne Matteo Salvini (Tiziana Fabi/AFP/Getty Images)

Doi dintre cei mai proeminenţi şi mai de succes lideri populişti europeni, din punct de vedere electoral, depun eforturi intense pentru a promova o viziune diferită privind Europa.

Lidera franceză de extremă dreapta Marine Le Pen, care a ajuns în runda a doua a ultimelor alegeri prezidenţiale din Franţa, şi Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de Interne al Italiei, îşi unesc resursele înaintea alegerilor europene din mai 2019, despre care cei doi susţin că vor fi echivalentul unei “revoluţii”, potrivit Euronews.

Le Pen, lideră a partidului Adunarea Naţională (cunoscut anterior sub numele de Frontul Naţional), a prezis că rezultatul acestor alegeri va fi „o Europă a Naţiunilor, o Europă a respectului, o Europă a protecţiei”.

Salvini, la rândul său, a atacat „inamicii Europei” care s-au „baricadat în buncărul lor din Bruxelles”, refuzând să renunţe la poziţiile lor, numindu-i pe aceştia drept „Junckerii şi Moscovicii”.

De asemenea, la o conferinţă de presă în Roma, Le Pen a declarat că salvarea Europei de birocraţii din Bruxelles nu depinde de un american precum fostul strateg al Casei Albe Steve Bannon, potrivit Deutsche Welle.

„Bannon nu este european. El este american. Doar noi vom modela forţa politică rezultată în urma alegerilor europene deoarece suntem ataşaţi de libertatea noastră, ataşaţi de suveranitatea noastră”, a precizat Le Pen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe