"Le e frică!" - Operaţiunea "Fără penali în funcţii publice", blocată de jandarmi. Carmen Dan, somată să dea explicaţii

Abuzurile împotriva cetăţenilor care stâng semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" sunt din ce în ce mai dese, şi-a exprimat nemulţumirea deputatul USR Claudiu Prisnel.
Jandarmi.
Jandarmi. (Horoiu Eugen / Epoch Times Romania)

Jandarmeria i-a împiedicat pe cei de la USR să strângă semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", a tras un semnal de alarmă luni, pe pagina sa de socializare, deputatul Claudiu Prisnel.

"Jandarmeria Română nu e armata PSD! Cel mai şocant motiv pe care l-au invocat jandarmii care ne-au împiedicat să strângem semnături pentru iniţiativa Fără penali în funcţii publice e că organizăm o contramanifestaţie! Ne-au spus că nu avem autorizaţie! Nu ne trebuie! Că ne protejează de agresiuni! Cetăţenii veneau să semneze şi să vorbească cu noi despre viitorul acestei ţări. Că au primit plângeri! Poate de la antermergătorii alaiului PSD care urma să treacă chiar prin locul unde strângem noi semnăturile. Nu vreau să cred că Jandarmeria a executat ordinul PSD", a declarat Prisnel.

În opinia deputatului USR, Jandarmeria Română comite un grav abuz, împiedică aplicarea articolului 150 din Constituţie ce consfinţeşte dreptul cetăţenilor de a iniţia revizuirea Constituţiei, în acest caz al cetăţenilor care strâng semnături pentru ca "penalii" să nu mai poată ajunge în Parlament.

"Asta făceam noi, cei din USR Dolj, ieri la Pleniţa când am fost evacuaţi de o echipă de patru jandarmi din zona Festivalului Florii de Bujor, dintr-un spaţiu public unde strângeam semnături, exercitându-ne un drept constituţional. Vom sesiza Jandarmeria Română şi îi vom cere explicaţii Ministrului de Interne Carmen Dan. Abuzurile împotriva cetăţenilor care stâng semnături pentru iniţiativa Fără penali în funcţii publice sunt din ce în ce mai dese. E dovada că le e frică. Oriunde te–ai afla, semnează azi Fără penali în funcţii publice! Să le arătăm că suntem mulţi şi că-i vom învinge pe penali!", a afirmat Prisnel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne