Lăzăroiu: Poate n-aţi înţeles ţâfna lui Ponta cu pactul de coabitare

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a vorbit, miercuri seară, despre adevăratul motiv pentru care premierul Victor Ponta a reacţionat atat de "ţâfnos" referitor la pactul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu.

Marţi seară, preşedintele Traian Băsescu a susţinut, în cadrul unui interviu pentru B1 TV, că a reuşit să semneze acest pact bazându-se pe "lipsa de experienţă" a premierului Ponta, iar când jurnalistul Mircea Marian l-a întrebat dacă l-a păcălit pe primul ministru la semnarea acelui pact, Băsescu a replicat: "Da, a fost un politician mai slab decât mine".

În aceeaşi zi, într-un articol intitulat "Aveţi curaj, dle Victor Ponta?", realizatorul Antena 3 Radu Tudor, l-a întrebat pe premier dacă are curaj să renunţe la această "coabitare". "Aveţi curaj să rupeţi în public pactul cu Traian Băsescu? Sau mai aveţi rezerve de suportabilitate nebănuite? Eu (şi cred că foarte mulţi din ţara asta) nu mai avem răbdare", scria acesta.

La o zi după aceste declaraţii, premierul Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care i-a transmis că denunţă pactul de coabitare. Totodată, premierul l-a catalogat pe Băsescu drept "o epavă umană şi politică", "vorbeşte atât de multe prostii" şi care ar trebui diagnosticat de specialişti.

"Poate n-aţi înţeles ţâfna lui Ponta cu pactul de coabitare. În esenţă preşedintele a spus că a fost un negociator mai abil decât Ponta, astfel încât a putut avea un cuvânt mai greu de spus în numirea şefilor de parchete. Ponta a supra-reacţionat: invective, nervi, lături... V-aţi întrebat de ce? Iată răspunsul. Declaraţia preşedintelui vine într-un moment sensibil pentru Voiculescu. Cel în care procurorii au reuşit să ducă la capăt dosarul ICA", a explicat Sebastian Lăzăroiu.

Amintim că dosarul ICA, în care Dan Voiculescu este acuzat de spălare de bani, a ajuns la final, iar instanţa urmează să se pronunţe vineri. Dacă va fi găsit vinovat, patronul trustului Intact riscă ani buni în spatele gratiilor.

"Procesul s-a încheiat în ciuda nesfârşitelor tergiversări. După cum ştiţi, asta a fost o sensibilitate majoră a Antenei 3 în legătura cu Ponta. Faptul că pactul de coabitare l-a împiedicat pe Ponta să încalece justiţia. L-au criticat şi l-au înţepat de câte ori au avut ocazia. Acum, în acest moment dificil pentru Antena 3, aflăm că Ponta a fost un fraier. Ceea ce probabil va accentua ostilitatea anteniştilor faţă de Ponta. De aici şi nervozitatea lui", a adăugat Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne