Lăzăroiu: Partidele politice ştiu că soluţia pentru diaspora e votul prin corespondenţă, dar refuză să-l introducă

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a acuzat sâmbătă seară că, deşi se cunoaşte că soluţia pentru eficientizarea votului românilor din Diaspora este introducerea votului prin corespondenţă, toate partidele politice refuză să facă paşi în acestă direcţie.

"Soluţia nu e să măreşti numărul secţiilor de votare din Diaspora. S-au mai făcut simulări din astea. Ar fi nevoie de un număr nerealist de secţii să poată vota toţi românii din afara graniţelor. Soluţia, refuzată de toate partidele politice, e votul prin corespondenţă. Nu va fi acceptat de partide pentru că asta înseamnă să piardă definitiv controlul puterii", a precizat Lăzăroiu.

Cunoscut anti PSD-ist şi susţinător al Monicăi Macovei, Lăzăroiu a explicat că, în ceea ce priveşte votul din turul al doilea, cei maxim 200.000 de români care ar putea ieşi la vot în Diaspora, nu-l vor putea învinge pe Ponta.

"Varianta este ca toţi românii din diaspora (de ordinul milioanelor), care nu vor să dea puterea mafiei, să contacteze în ţară rude şi prieteni pe care să îi convingă să iasă la vot şi să pună ştampila pe Iohannis. Realist vorbind, Ponta nu poate fi învins decât cu voturile din ţară", a opinat acesta.

Lăzăroiu susţine că în diaspora nu stau nicidecum o mână de oameni, ci în jur de 3-4 milioane, oameni curajoşi şi cu iniţiativă care sprijină schimbarea. Din păcate ei sunt blocaţi să voteze, iar cei buni rămaşi în ţară "sunt prea puţini ca să mai formeze o masă critică necesară schimbării (...) şi în 2009 a fost la limită, azi şi mai puţini".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne