Lăzăroiu oferă o "analiză gratis la 2 noaptea pentru PSD" despre raporturile viitoare cu Ponta

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a oferit "o analiză gratis" pentru PSD, după ce şeful interimar al partidului, Marcel Ciolacu, şi primarul general Gabriela Firea l-au "curtat" pe fostul premier Victor Ponta la Convenţia Naţională a Pro România.

"Analiză gratis la 2 noaptea pentru PSD. Raporturile viitoare cu Ponta sunt de tip lose-lose.

Dacă nu-l luaţi înapoi, prin fuziune sau alianţă, pierdeţi în alegeri 3-4%, care se redistribuie, fireşte, cu o halcă mai mare la jupâni, adică PNL.

Dacă-l luaţi înapoi, câştigaţi 3-4%, dar, în maximum şase luni, scandalagiul rupe partidul şi probabil va rade 10% din parlamentarii cu care se vor juca tot jupânii de la putere.

Concluzia: faceţi ce vreţi!", a scris Lăzăroiu pe pagina sa de Facebook.

Într-o postare anterioară, analistul politic a vorbit despre motivele pentru care Ciolacu, Firea, Călin Popescu Tăriceanu şi Claudiu Crăciun au mers la Convenţia Naţională a Pro România:

"Azi, întâlnirea falimentarilor anonimi, cu prea mult umor ca să nu fie povestită. Sau, mai bine, un fel de peţitul miresei; în rolul miresei - Victor Ponta. Pretendenţi: Ciolacu, Firea, Tăriceanu şi mai tânărul Crăciun de la Demos.

Ciolacu ştie că dacă ProRomânia ia 4%, PSD câştigă 0,8% la masa verde, aşa că se gândeşte cum să-si adjudece toate cele patru procente. 'Hai, treceţi odată acasă", zice el cu aerul bărbatului părăsit, ştiţi voi, ăla care, după ce şi-a snopit nevasta seara, o întreabă drăgăstos dimineaţa: "Unde ai umblat, fă?'

Tăriceanu, mereu in căutare de mirese care să-l bage în Parlament, e sfătos şi aluziv: 'Dragă Victor, ne apropie lupta împotriva partidelor mari'. Ştim şi argumentul ăsta din repertoriul brexiteerului care vrea s-o convingă pe Mary de ce nu e bun imigrantul de culoare.

Firea se gândeşte că, într-un tur, cei 4% de la Victor i-ar putea fi de ajuns să se facă iarăşi primăriţă, aşa că-şi declară şi ea iubirea pentru Ponta, atât de înflăcărată, încât se cere dată afară de soţul cel mare din casă, adică PSD. O metaforă, desigur.

Crăciun, de la DEMOS, vrea şi el în Parlament, să intre cu băieţii cei mari, ăia care nu strâng nicio semnătură şi sunt totuşi admişi în cursă. El, spre deosebire de ceilalţi, ca să stea la masa granzilor, ştie că întâi trebuie să-şi pună cenuşă-n cap: 'Am făcut parte din nişte manifestaţii împotriva premierului Ponta pentru că sarcina noastră principală este să menţinem puterea sub control'. Matrimonial vorbind, un fel de - Sper să accepţi să te iau în căsătorie, azi, chiar dacă ieri ţi-am zis că eşti curvă. Era numai pentru că societatea trebuie să ţină sub control extinderea sifilisului."