Lăzăroiu: Mişcarea de la vârful PMP îl pune pe Băsescu într-o situaţie delicată

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a declarat marţi, la RFI, că înlocuirea prezidenţiabilului PMP Cristian Diaconescu cu Elena Udrea îl pune într-o situaţie delicată pe preşedintele Traian Băsescu faţă de electoratul acestui partid.

Candidatura lui Cristian Diaconescu a fost contestată de unii lideri din teritoriu, care au cerut înlocuirea acestuia cu Elena Udrea, pe motiv că aceasta ar fi mai populară. Udrea a răspuns chemării şi a intrat marţi, oficial, în cursa pentru Cotroceni, în timp ce Diaconescu, rămas fără susţinere, a decis să iasă din PMP şi să candideze ca independent pentru a-şi respecta "angajamentul faţă de ţară".

"Mi-e greu să spun, nu-mi dau seama (pe cine va susţine preşedintele — n.r.). Dar e cert că această mişcare la vârful PMP îl pune într-o situaţie delicată pe preşedinte, pentru că preşedintele a apucat să-l susţină şi să-l recomande pentru această funcţie pe Cristian Diaconescu, a semnat pentru el, iar acum ar fi în situaţia, dacă ar susţine candidatul PMP în continuare, să-şi schimbe această opţiune. Aceeaşi problemă o au şi membrii simpli ai PMP, care toată vara au alergat să strângă semnături pentru Cristian Diaconescu, le-au spus oamenilor că ăsta-i candidatul susţinut de PMP şi de Traian Băsescu şi de mâine vor trebui să le spună aceloraşi oameni pe care i-au întâlnit pe stradă la strângerea de semnături că Elena Udrea e candidatul PMP susţinut de Traian Băsescu, ceea ce e foarte dificil. Îi pune într-o situaţie ridicolă pe membrii simpli de partid şi, din ce ştiu, există la bază o nemulţumire, chiar dacă la vârf azi o să pară o mare unanimitate", a declarat Lăzăroiu la RFI, citat de curentul.info.

Fostul consilier prezidenţial este de părere că schimbările din partid vor avea efecte negative şi a criticat faptul că după alegerile europarlamentare nu s-a făcut o analiză a rezultatului obţinut.