Lăzăroiu: „Macovei are doar de câştigat dacă îşi asumă o candidatură independentă la prezidenţiale”

Preşedintele Traian Băsescu şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei
Preşedintele Traian Băsescu şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

În contextul în care fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, şi-a manifestat aspiraţia pentru scaunul de la Cotroceni, fostul consilier prezidenţial şi actual membru PMP, Sebastian Lăzăroiu este de părere că aceasta nu ar avea nimic de pierdut dacă ar candida ca independentă pentru cea mai înaltă funcţie din stat.

Europarlamentarul PDL a declarat luni că i-a solicitat preşedintelui PDL, Vasile Blaga, să o includă în evaluarea internă pentru selectarea candidatului la prezidenţiale, dar acesta "a avut o altă opinie". Mai rămâne desigur opţiunea unei eventuale candidaturi independente. Însă cât de oportună ar fi? Lăzăroiu îi dă şanse să intre în turul doi.

"Nu ştiu dacă Monica Macovei ar putea câştiga alegerile prezidenţiale. Ştiu sigur că le-ar pierde dacă ar candida din partea PNL-PDL. Dacă ar candida independent ar fi o candidatură cel puţin interesantă, dacă nu cumva cu şanse de a intra în turul doi", a declarat Lăzăroiu.

În opinia acestuia, Monica Macovei nu ar avea nimic de pierdut dacă s-ar angaja în această bătălie electorală, deşi nu crede că are destulă „tărie” să-şi asume o candidatură independentă.

"Nu are Monica prea multă charismă, dar: există acum un culoar favorabil pentru un candidat independent (în sensul de a fi "din afară" sau "împotriva" actualelor partide), este determinată şi capabilă să lupte într-o campanie electorală, are un background bun pentru funcţia vizată. E greu să o boicotezi mediatic pe Macovei. Şi dacă o înjură toţi îi fac un bine. Nu cred însă că are suficientă tărie ca să-şi asume o candidatură independentă. Deşi, sincer, nu văd ce ar pierde. Ar avea doar de câştigat", a mai precizat Sebastian Lăzăroiu.

Întrebat dacă nu ar lua voturile prezidenţiabilului PMP, Lăzăroiu a replicat: "Nu cred că ar lua din voturile lui Cristi Diaconescu. Ar aduce voturi de la cei care nu ar ieşi la vot".

"De la un vis porneşte totul", a concluzionat fostul consilier prezidenţial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne