Lăzăroiu: Din cauza unor oameni precum Tăriceanu, Senatul are acum imaginea de hogeac pentru hoţi

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (onlinestudent.ro)

Din cauza unor asemenea oameni, precum Tăriceanu & co., Senatul are acum imaginea de hogeac pentru hoţi, a declarat analistul politic Sebastian Lăzăroiu, la scurt timp după ce senatorii jurişti au decis reluarea votului în cazul Şova.

"Din ce citesc, se pare că în cazul Şova se va merge pe reluarea întregii proceduri, doar din cauza că Tăriceanu a interpretat după cum a vrut el rezultatul unui vot, în dezacord cu Constituţia, în orice caz. Tăriceanu a comis un abuz în serviciu după părerea mea. De fapt, intuiesc că asta caută să documenteze procurorii când tot mai cer acte de la Senat. Pentru că în trei cazuri similare, cu aceleaşi legi pe masă, a interpretat diferit rezultatul votului. Bine, el s-a zbătut să-şi acopere deciziile abuzive încercând să se pitească în spatele unor ridicări de mâna ale colegilor", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial este de părere că Tăriceanu "a simţit ieri că se apropie funia de par şi a lansat un atac politicianist la şefa DNA şi şefa ÎCCJ, ca să se spună ulterior că de aia l-au înhăţat procurorii, drept răzbunare pentru declaraţiile sale."

"Din păcate, din cauza unor asemenea oameni, precum Tăriceanu & co., Senatul are acum imaginea de hogeac pentru hoţi. Sunt convins că sunt şi oameni de ispravă printre senatori. Poate că e timpul ca opoziţia, dacă nu e complice, să ia frâiele în mâini şi să declanşeze procedura de demitere a lui Tăriceanu. E un moment bun, chiar dacă procedura eşuează. Măcar arată că o parte din Senat se desolidarizează total de "şeful hoţilor". Măcar să lase majoritatea să îl proptească acolo pe CPT până la sfârşit şi să se spele pe cap cu el când vin alegerile.

Dacă nu scapă de el prin vot, sunt sigur că DNA îşi va face datoria până la capăt în ce îl priveşte. Dacă se reia procedura şi se cere un nou vot pe cazul Şova, cred că el deja e ca şi scăpat în orice variantă. Dacă vor vota pentru încuviinţarea cererii, Şova poate invoca un dublu vot pe acelaşi dosar, fără nicio justificare", a continuat Lăzăroiu.

În opinia analistului politic, motive pentru pornirea procedurii de demitere a lui Tăriceanu există destule - decizii abuzive (vezi hotărârile în cazurile Şova, Andronescu, Mihăilescu, cu aceleaşi legi pe masă), plus atacul la justiţie de ieri din calitatea de al doilea om în stat.

În plus, cazul Şova este un "caz şcoală de abuz". "Pot pune cel mai slab procuror să-l documenteze şi câştigă fluierând în instanţă. Dar şi Tăriceanu ştie asta. De aia se agita ca un guzgan încolţit acum trei săptămâni ca să-şi tragă plapuma votului colectiv peste cap", a concluzionat Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne