Lăzăroiu, despre Voiculescu: „Ce crud sună: a făcut USL, şi-a pus premierul şi cabinetul, după care a ajuns la puşcărie”

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Dosarul ICA, în care Dan Voiculescu este acuzat de spălare de bani, se apropie de final. Dacă va fi găsit vinovat, patronul trustului Intact riscă ani buni în spatele gratiilor. Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, luni, că Voiculescu, nu numai că a făcut rău ţării prin privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, dar a şi transformat România „într-un carnaval şi slugile sale în nişte măscărici”, făcând referire la ce se întâmplă în zilele acestea la Antena 3.

„Totuşi tristă soartă are şi Voiculescu. Ce crud sună: a făcut USL, şi-a pus premierul şi cabinetul, după care a ajuns la puşcărie. Atâţia bani, atâta risipă de energie în atâţia ani: avocaţi, politicieni, pseudo-jurnalişti, pseudo-analişti, emisiuni peste emisiuni. Pare trist. Nejustificat. Aşa cum zic teoriile, unele evenimente care se întâmplă în această lume se întâmplă simultan şi în alte lumi posibile. Aşa şi cu procesul lui Voiculescu. El se întâmplă în sala tribunalului, dar, în acelaşi timp, se desfăşoară şi în studioul Antena3”, a comentat Lăzăroiu.

"Halucinant este că în studio se afla purtătorul de cuvânt al Guvernului României, în calitate de jurat, exprimându şi părerea că acest proces e dubios", a continuat Lăzăroiu.

„Vezi, domnule Voiculescu, care e răul pe care l-ai făcut ţării, în afară de privatizarea frauduloasă? Ai transformat România într-un carnaval şi slugile tale în nişte măscărici. Aşa încât nimeni să nu mai înţeleagă cine e, ce şi cu ce se ocupă”, a adăugat fostul consilier prezidenţial.

În contextul în care Legea amnistiei şi graţierii este blocată, probabil Dan Voiculescu îşi punea speranţa în posibilitatea ca partenerul lui de alianţă, premierul Victor Ponta, să devină preşedinte şi, printr-un act de clemenţă, să-l graţieze. Însă, premierul a declarat anterior că nu este dispus că ia în calcul o astfel de variantă.

Lăzăroiu propune trei variante pentru postul lui Voiculescu: Fie „îl toacă” pe Ponta până când obţine angajament public că îl graţiază pe Voiculescu dacă ajunge preşedinte. Fie candidează Gâdea şi condiţionează să-i dea voturile lui Ponta în turul doi de angajament public că îl graţiază pe Voiculescu dacă ajunge preşedinte. Fie candidează Gâdea, câştigă alegerile şi îl graţiază pe Voiculescu.

Ironic, fostul consilier prezidenţial a adăugat că mai există o a patra variantă, una mai simplă: „Gâdea şi co. îşi fac bagajele şi se duc la OTV sau RTV, cum îi zice. Şi-l lasă pe Voiculescu în închisoare”.

De fapt posibilitatea ca directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, să candideze la prezidenţiale a mai fost vehiculată recent şi de jurnalistul Robert Turcescu.

„Breaking news: candidatul la prezidenţiale al lui Dan Voiculescu va fi Mihai Gâdea!!! Discuţiile sunt avansate, la curent cu ele este şi Victor Ponta care s-a declarat de acord cu această variantă! Atenţie, nu e o glumă!”, scria Robert Turcescu pe reţeaua de socializare.