Lăzăroiu despre dublarea alocaţiei: E ziua populismului. Inconştienţii din opoziţie declanşează incendiul

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Parlamentarii din toate partidele şi-au dat mâna astăzi şi au decis să dubleze alocaţiile pentru copii, la iniţiativa liberalilor. Deşi poate părea o veste bună, analistul politic Sebastian Lăzăroiu atrage atenţia că ne bucurăm degeaba pentru că impactul bugetar nu poate fi acoperit decât prin noi taxe, sau tăieri de la investiţii.

"Se întoarce spirala populismului. Nu vă bucuraţi de dublarea alocaţiei pentru copii. Impactul bugetar nu poate fi acoperit. Asta ca să fim cinstiţi. Aşa au zis şi în 2007 cu pensiile. Ca nu le-au mai mărit de mult şi atunci au zis să le dubleze. Şi s-a văzut după. Asta e una din zilele alea când mi se face o scârbă infinită de clasa politică. E ziua populismului, când inconştienţii din opoziţie declanşează incendiul, iar neputincioşii de la putere toarnă canistre de gaz peste el.

Jumătate de miliard de la buget e o sumă enormă pe care România nu şi-o permite. Peste un an sau doi asta se va întoarce exact împotriva celor care se vor bucura azi de mai mulţi bani, dar şi împotriva piromanilor, dacă vor ajunge la guvernare. Vai de ţara asta!?", a precizat Sebastian Lăzăroiu

De unde vor lua atunci guvernanţii banii? Lăzăroiu este de părere că politicienii nu vor renunţa nici la banii pentru biserici, nici din furat, nici pentru parlamentari, nici pentru câini comunitari, ci vor tăia iarăşi de la investiţii, care oricum sunt insignifiante sau vor creşte alte taxe.

"Vocea opoziţiei: "şi să sperăm ca în doi ani vom putea mari alocaţia la 200 de euro". Eu ştiu că nu suntem deloc o ţară de economişti, dar dacă faci alocaţia 200 de euro, când salariul mediu e abia pe la 400 de euro, mă întreb de ce ar mai munci cineva în România? Dar tot răul spre bine. Familiile vor primi mai mulţi bani pentru copii ca să aibă de unde plăti taxele mărite din anii următori.

Imaginaţi-va ce impact ar fi avut pentru copii 500 de milioane de euro investiţi deştept în educaţie: calificarea profesorilor, condiţii salubre în şcoli, echipamente moderne IT, cât se putea, tot era un impact mai mare decât să dai, de unde nu ai, jumătate de miliard ca pomană", a continuat fostul ministru al Muncii.

Cât despre aşa-zisa listă a ruşinii cu numele celor care nu au vrut să susţină amendamentul liberalilor privind dublarea alocaţiei care circulă, Lăzăroiu a comentat:

"Am văzut că circulă lista ruşinii cu cei care au votat împotriva dublării alocaţiilor pentru copii. Nu. Adevărata listă a ruşinii este cu cei care au votat pentru dublarea alocaţiilor (adică toţi), ştiind că banii ăştia vin fie din împrumuturi, fie din creşteri de taxe, fie din scăderi de investiţii (deşi de aici nu prea mai au de unde să scadă). Iar când populistul Ponta va creşte taxele şi populiştii liberali vor sări în sus, el le va spune: nu voi aţi vrut dublarea alocaţiilor? Liberalii îşi sapă groapa cu mâna lor."

Mesajul lui Lăzăroiu pentru cei care spun: "Asta e! politicienii să se descurce şi să facă rost de bani!"

"Nici nu trebuie să le ziceţi voi, că vor face rost de bani.

1. Îi tipăresc. Dar într-un an sau doi o să va treziţi iar cu multe zerouri pe bancnote.

2. Îi împrumută. Voi şi copiii voştri, care se bucură azi de alocaţii duble, veţi tot plăti dobânzi până la adânci bătrâneţi. Cum de unde? Din taxe şi impozite.

3. Îi colectează din taxe şi impozite. Nu astea de acum, că nu ajung. Din alea mărite.

4. Taie de la investiţii. În aşa fel încât voi şi copiii voştri veţi trăi tot în feudalism (dar cu alocaţii mărite).

5. Taie de la educaţie. Copiii voştri vor avea cu 40 de lei mai mulţi bani pe luna, dar educaţie mai proastă (există aşa ceva? da, poate fi mai rău)

6. Taie de la sănătate. Copiii voştri vor avea cu 40 de lei mai mulţi bani pe luna, dar trebuie să veniţi cu medicamente de acasă când se îmbolnăvesc şi îi internaţi în spital.

7. Nu mai fură. Azi n-am chef de glume!"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne