Lăzăroiu: Dăncilă era în concediu pe 10 august, dar când a văzut oameni bătuţi, gazaţi, putea să dea un telefon

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a opinat, la Digi24, că atunci când trebuia să aibă curaj, prezidenţiabila PSD Viorica Dăncilă nu prea l-a arătat.

"Înainte de campania pentru turul 2, Viorica Dăncilă ieşea numai în medii controlate - la anumite televiziuni, evita întâlnirile cu ziariştii, ocaziile de a face gafe. Acum nu-i mai pasă. Ea vrea să proiecteze acest curaj al ei, se expune întrebărilor - întrebaţi-mă orice, chiar şi aria cercului sau teorema lui Pitagora. Ştie că poate greşi, dar nu-i pasă, pentru că vrea să arate că uite, Iohannis nu vrea să iasă în dezbatere cu mine, Iohannis îşi organizează el dezbaterile lui, dar eu ies cu pieptul înainte în faţa presei. E un curaj al omului care îşi salvează augustul fund pe scaunul de preşedinte al PSD, pentru că atunci când a trebuit să aibă curaj, doamna Dăncilă nu prea l-a arătat. De exemplu, la 10 august. Era în concediu, dar când a văzut oameni bătuţi, gazaţi, putea să dea un telefon. Era prim-ministrul României, putea să spună opriţi mascarada de acolo, opriţi violenţele", a declarat Lăzăroiu.

Potrivit sociologului, Viorica Dăncilă n-a făcut asta şi toată lumea o suspectează că ea n-a plecat întâmplător în concediu şi că, de fapt, ştia de planul care ar fi fost pus la cale.

"Deci, când trebuia să fie curajoasă pentru alţii, n-a fost, în schimb e curajoasă acum: pentru ea, pentru scaunul partidului, dansează pe masă, se confruntă cu presa. La fel, Viorica Dăncilă n-a fost deloc curajoasă în toamna lui 2018, când curajul, la fel, nu era pentru ea, curajul era pentru a-şi salva partidul. Când a fost acel puci împotriva lui Dragnea, Viorica Dăncilă a jucat iar la două capete. Puteau să-l dea jos pe Dragnea, iar Dragnea să meargă la închisoare nu din funcţia de preşedinte al aşa-numitului cel mai mare partid de stânga din România. Putea să salveze onoarea partidului. Dar n-a făcut-o", a precizat Lăzăroiu.

În opinia analistului, dintre toţi premierii pe care i-a avut PSD în ultimii ani, Viorica Dăncilă a avut cea mai mare putere în raport cu partidul.

"Pentru că venea după un premier dat jos prin moţiune de cenzură şi un alt premier, Tudose, scos după şase luni. Partidul n-ar mai fi acceptat niciodată ca ea să fie dată jos. Ea era bătută în cuie, când a pus-o Dragnea. Iar la momentul acela, cu toate pârghiile de la Palatul Victoria, putea să preia puterea în partid şi să scape de Dragnea şi de toată camarila lui. Oare ea n-a ştiut că avea puterea asta? Avea putere nelimitată! Ponta era programat să fie dat jos în martie, dacă nu era Colectiv, şi el ştie asta. Năstase, la fel, dacă nu avea relaţia aia cu baronii - Dan Ioan Popescu, Mitrea, Oprişan - îl schimbau imediat. Dar ea a avut o putere nelimitată, culmea. A fost cel mai slab premier, dar în raport cu partidul a fost foarte puternică. Şi nu şi-a folosit deloc această putere. Dar dacă îi trebuie curaj pentru scaunul ei, uite că îl are", a punctat Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne