Lăzăroiu: A venit conu Liviu de pe plajele de la Rio şi le-a dat cu stinghia peste degeţelele lor tehnocrate

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

După ce chivuţele "specialiste" de la partide s-au întâlnit joi să mai spoiască niţel crăpăturile din Codul Fiscal, iar "Nobelul" Ponta a aprobat fericit lucrarea, a venit conu Liviu (Dragnea) de pe plajele de la Rio să le dea cu stinghia peste degeţelele lor tehnocrate, scrie fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Preşedintele interimar al PSD a anunţat, luni, că partidul pe care îl reprezintă nu poate lua încă o decizie politică pe Codul Fiscal şi a cerut amânarea votului asupra modificărilor aduse noului cod.

"Important este să măsurăm de două ori şi să tăiem o singură dată. Am luat această decizie în urma unei discuţii în coaliţie. Nu putem lua astăzi o decizie politică. Este o decizie importantă pentru viitorul şi stabilitatea ţării. Propunem o întâlnire cu liderii partidelor politice joi. Votul se va da în sesiunea normală", a declarat Dragnea.

Lăzăroiu susţine că, "judecând după cuvintele cheie din "limbajul de croitor" - să măsurăm de două ori şi să tăiem o dată - tare îi e teamă că interimarul PSD a ajuns la concluzia că "pardesiul are încă mânecile prea lungi şi-o să ascundă unghiuţele nefăcute ale economiei", mai ales că bursele din Asia nu anunţă nimic bun.

"Oricum, Dragnea nu pierde nicio ocazie să ne transmită că, pentru sănătatea noastră mintală, e mai prudent să nu ne mai uităm de azi înainte în gura doctorului Ponta. (...) Întrebarea dacă Ponta va mai fi sau nu premier nu-şi mai are rostul. Ponta azi nu mai e premier. Toate aparenţele ni-i indică pe Dragnea, prim-ministru pe probleme economice şi Oprea, prim-ministru pe probleme de securitate. Lui Victor i-au lăsat doar girofarul şi coloana, care sunt în marea parte a timpului inofensive, când nu ies în trafic adică", a afirmat Lăzăroiu.

Analistul politic susţine că a crezut mult timp că "explozia asta de mărinimie" a Guvernului e "doar manevra lui Ponta-PSD de a plasa bombiţe sub masa viitorului guvern, altul decât PSD şi, în special, sub biroul prezidenţial al lui Iohannis, care vrea să-şi mai ia un mandat în 2019."

"Şi, totuşi, PNL nu s-a dovedit cu nimic mai bun în perioada asta. Adică ei şi-au asumat riscul să pună cărămidă cu cărămidă la eşafodul politic de peste doi-trei ani pe care se vor urca vrând-nevrând? Cam masochist..." a continuat Lăzăroiu.

Populismul - o pavăză bună împotriva justiţiei

"Poate că, de fapt, întreaga clasă politică a realizat că s-a stricat în ultimii 25 de ani un fragil echilibru la care fanarioţii au trudit cu osârdie în trecut: să iei şi tu acasă, dar să-i umpli masa şi ţaţei Lisaveta. Cel puţin ei aşa par să interpreteze cortegiul de politicieni care se îndreaptă spre puşcărie, în aplauzele furibunde ale gloatei. Adică, dacă nenea Gogu se bucură de sângele vărsat al binefăcătorului, înseamnă că binefăcătorul n-a făcut destul bine. Şi-atunci, ca să scape de gratii, politicienii nu şi-au propus să nu mai fure, ci să arunce şi-n traista poporului cât nu poate el să ducă. În felul ăsta, măcar speră că lumea ghiftuită nu-l va mai iubi pe vampirul degrabă vărsătoriu de sânge de la DNA, ci pe el, filantropul din Parlament.

Asta ar fi chiar o pavăză bună împotriva justiţiei. O să întrebaţi pe seama cui se va corecta acest dezechilibru între ce fură şi ce dau poporului? Păi, pe seama creditorilor. Metoda a fost deja brevetată de politicienii greci de toate culorile. Au luat şi ei acasă, dar le-au umplut congelatorul şi supuşilor. Din ce? Din bani împrumutaţi. Iar când a venit scadenţa, au găsit un Robin Hood care s-arate cu deştul spre Merkel & co. şi acum se dau cu fundul de pământ că alţii i-au tras în piept. Aşadar, să nu ne mirăm dacă pomenile nemăsurate de azi sunt tot o mică lucrătură a politicienilor ca să scape de mâna lungă a justiţiei, luându-şi drept scut mulţimea furioasă că generosul tătic merge la răcoare", a precizat Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.