Lazăr, reacţie după sesizarea lui Iordache pe protocoalele secrete cu SRI

Augustin Lazar
Augustin Lazar (Florin Chirila/Epoch Times)

Procurorul general Augustin Lazăr a reacţionat marţi, în faţa sediului Consiliului Superior al Magistraturii, după sesizarea depusă la Curtea Constituţională de Camera Deputaţilor, via Florin Iordache, pe tema protocoalelor secrete.

"Eu doresc să vă spun că protocoalele nu sunt acte normative. Cine spune aşa ceva, după părerea mea, exagerează. Ele sunt nişte metodologii de lucru, de bune practici cu caracter intern pentru instituţiile care le folosesc în aplicarea legii. În niciun caz nu e vorba de acte normative, pentru că vom vedea că nerespectarea acelor reguli de bune practici nu sunt sancţionate cu nimic. Pur şi simplu, două instituţii se obligă în baza legii, îşi stabilesc nişte reguli cum să procedeze în aşa fel încât să poată aplica legea care trebuie aplicată", a declarat Lazăr.

Întrebat care ar putea fi scopul sesizării, procurorul general a replicat: "Vom vedea".

Reamintim că luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache. Motivul? Iordache a depus, în noua sa calitate, o sesizare la CCR cu privire la un conflict între Parlament şi Ministerul Public, în legătură cu protocolul semnat de SRI şi Parchet în 2016. Detalii aici.