Lazăr, reacţie după raportul MCV privind România care a criticat dur manevrele coaliţiei PSD-ALDE din justiţie

Procurorul general Augustin Lazăr a reacţionat după ce Comisia Europeană a publicat un raport MCV extrem de dur la adresa României ca urmare a modificărilor din justiţie operate de PSD-ALDE.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat act de concluziile şi recomandările cuprinse în Raportul MCV, făcut public în cursul zilei de marţi, reiese dintr-un comunicat remis de Ministerul Public.

"În acest sens, se constată că punctul de vedere formulat de Comisia Europeană în chestiuni fundamentale precum independenţa justiţiei, cariera magistraţilor, modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală este similar cu poziţia exprimată în mod constant de Ministerul Public. Având în vedere îngrijorările reţinute de Comisia Europeană în legătură cu regresul înregistrat de România în ceea ce priveşte sistemul judiciar, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, reafirmă disponibilitatea Ministerului Public de a contribui, în limita atribuţiilor specifice, la îndeplinirea recomandărilor prevăzute în Raportul MCV", a transmis Ministerul Public.

Reamintim că azi Comisia Europeană a adoptat cel mai recent raport MCV privind progresele înregistrate de România în direcţia îndeplinirii angajamentelor asumate privind reforma judiciară şi combaterea corupţiei. Documentul loveşte în plin coaliţia PSD-ALDE: România a fost somată să facă "imediat" un pas în spate privind legile Justiţiei/Codurile Penale şi să suspende procedurile de numire/revocare care vizează procurorii şefi (Lazăr - Florea). Detalii aici.