Lazăr, nemulţumit de decizia judecătorului de la Înalta Curte care a "desfiinţat" dosarul Mineriadei

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Fostul procuror general Augustin Lazăr a reacţioanat miercuri, pentru Mediafax, după ce Înalta Curte a decis să retrimită la Parchet dosarul Mineriadei, finalizat în timpul mandatului său.

"Judecătorul de cameră preliminară a constatat nulitatea rechizitorului emis în cauză, precum şi a tuturor actelor de urmărire penală, ca rezultat al constatării nulităţii mai multor acte efectuate în perioada 2005-2007, prin care s-au luat măsuri procesuale de începere a urmăririi penale, în condiţiile legislaţiei în vigoare la acea dată. Aceste acte au fost menţinute ca valide prin încheierea judecătorului de cameră preliminară, care a confirmat redeschiderea urmăririi penale în februarie 2015.

Este necesară atacarea de către Ministerul Public, cu contestaţie în termenul legal, a soluţiei de restituire.

Cine afirmă că după 27 de ani de anchete, Ministerul Public s-ar fi grăbit să soluţioneze un dosar istoric complex, pentru a cărui tergiversare România a fost condamnată de CEDO la 3,5 mil. euro, nu este interesat de aflarea adevărului. Asumarea anchetei, dar şi a judecării cauzelor sunt absolut necesare pentru aflarea adevărului despre evenimente importante ale istoriei recente a României", a declarat Augustin Lazăr.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, să trimită dosarul Mineriadei înapoi la procurorii militari, după ce a constatat nulitatea rechizitoriului. Decizia - care vine după ce dosarul a stat doi ani în camera preliminară a instanţei - nu este însă definitivă şi poate fi atacată. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne