Lazăr, mutare strategică: A numit-o interimar la şefia DNA pe consiliera lui Kovesi

Procurorul general Augustin Lazăr a făcut următoarea mutare după ce preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Procurorul DNA Anca Jurma, consilier al Laurei Codruţa Kovesi, a fost desemnată să ocupe interimar şefia instituţiei de procurorul Augustin Lazăr, potrivit unui comunicat de presă remis luni de Ministerul Public.

"Ca urmare a decretului prin care preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Laura Codruţa Kovesi şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în această funcţie a doamnei ANCA JURMA, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a transmis Ministerul Public.

Potrivit comunicatului citat, Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul DNA, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al DNA.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupţie, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituţional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor", a punctat Ministerul Public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne