Lazăr ia atitudine: Nu există nici un motiv legal de revocare a şefei DNA

Procurorul general Augustin Lazăr a reacţionat după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Nu există nici un motiv legal de revocare a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a transmis joi seară, pe pagina de Facebook a Ministerului Public, procurorul general al României, Augustin Lazăr.

"Având în vedere decizia ministrului Justiţiei de a propune revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA, domnul Augustin Lazăr, procurorul general reafirmă poziţia exprimată constant, în sensul că nu există nici un motiv legal de revocare a doamnei Codruţa Kovesi", se arată în postarea Ministerului Public.

Reamintim că, după o conferinţă de presă maraton, de-a lungul căreia i-a reproşat şefei DNA inclusiv că a impietat activitatea Guvernului şi Parlamentului, că a pus presiuni pe procurori, că a încercat să obţină condamnări cu orice preţ, că a afectat imaginea României în afară etc., Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedurile pentru revocarea sa din funcţie. Mai multe informaţii pe acest subiect aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne