Lazăr face o mutare cu potenţial exploziv: I-a prelungit mandatul lui Horodniceanu în plin război

Procurorul general Augustin Lazăr a decis să îi prelungească mandatului lui Daniel Horodniceanu la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în contextul plângerii penale depuse de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Procurorul general Augustin Lazăr a decis să îi prelungească mandatul lui Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT, în ciuda faptului că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a desemnat deja un alt procuror care să îi ia locul, respectiv pe Oliver Felix Bănilă.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu se încheia în 19 mai, însă Lazăr a hotărât să îl prelungească cu încă 6 luni.

Horodniceanu candidase deja contra lui Oliver Felix Bănilă pentru un nou mandat, însă ministrul Tudorel Toader l-a preferat pe cel din urmă.

"Nu am înţeles exact criteriile după care s-a făcut evaluarea. E o preluare politică a DIICOT", a reacţionat Horodniceanu după decizia ministrului.

Demersul lui Lazăr vine în contextul în care plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare, a ajuns chiar la DIICOT, după ce Parchetul General şi-ar fi declinat competenţa.

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne