Lazăr, despre ordonanţe pe Coduri: Priorităţile sistemului judiciar român sunt în raportul MCV!

Adevăratele priorităţi ale sistemului judiciar român sunt cele din MCV, nu adoptarea unor ordonanţe pentru Codurile Penale, reiese din declaraţiile lui Augustin Lazăr.
Augustin Lazar (Procurorul General al Romaniei),
Augustin Lazar (Procurorul General al Romaniei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Întrebat miercuri de presă despre iniţiativa social-democraţilor de a da ordonanţă de urgenţă pe Codurile penale, Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a răspuns că priorităţile sistemului judiciar român sunt în raportul MCV şi acelea trebuie rezolvate.

"Vă rog să observaţi că există nişte priorităţi ale sistemului judiciar român şi ele sunt în raportul MCV. Acelea trebuie rezolvate", a declarat Lazăr.

"Va fi o mare provocare pentru noua conducere a CSM, dar mă gândesc că va reuşi să îi facă faţă fiindcă are toate resursele", a adăugat procurorul general al României, citat de Mediafax, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul General a fost întrebat şi dacă va fi linişte în Justiţie:

"Este o întrebare bună. Cred că suntem în măsură pas cu pas să rezolvăm problemele care sunt de rezolvat, dacă cu toţii credem în valorile justiţiei europene. Eu cred că încet, încet aceste valori se vor acumula în formele pe care le putem vedea în raportul CSM. Avem forme juridice bune, conţinutul acestor forme trebuie să se acumuleze treptat", a fost răspunsul lui Lazăr.

Întrebările presei au fost puse în contextul în care luni, în CEx-ul PSD s-a votat în unanimitate pentru ca Guvernul să poată da ordonanţe de urgenţă pe Codurile Penale. Opoziţia a acuzat deja că, să dai OUG pe legi aflate în dezbatere parlamentară este o ticăloşie fără margini.

Ideea unor OUG pe Codurile Penale a fost criticată şi de specialişti.

Cât despre MCV, Comisia Europeană a recomandat nu OUG-uri ci relansarea procesului de revizuire a Codului penal şi a Codului de procedură penală ţinând seama pe deplin de necesitatea de a se asigura compatibilitatea acestor coduri cu dreptul UE şi cu instrumentele internaţionale în materie de combatere a corupţiei, precum şi cu recomandările formulate în cadrul MCV şi cu avizul Comisiei de la Veneţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne