Lavrov: rebelilor sirieni le-au fost livrate arme sofisticate cu ajutorul unor firme fictive

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov. (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)

Arme de ultimă generaţie, inclusiv drone, au fost furnizate rebelilor din Siria de către sponsori străini prin intermediul unor companii false, a declarat ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, într-o adresă la o conferinţă antiteroristă la Moscova, care a fost citită de Ministrul adjunct de Externe, Oleg Siromolotov, luni.

"Rezistenţa teroriştilor în Siria nu a fost zdrobită complet", a spus Lavrov. "Grupurile teroriste împrăştiate continuă să lupte cu îndârjire. Notabil, militanţii nu suferă de lipsă de arme şi muniţii. Mai mult, folosesc arme de ultimă oră, inclusiv drone. Evident aceste lucruri nu ar putea fi posibile fără sponsori străini".

"Operaţiunea de combatere a terorismului din Siria a scos la iveală numeroase dovezi ale livrărilor de arme şi echipamente către terorişti de către companii fictive din ţări terţe", se arată în document.

Şeful diplomaţiei ruse a cerut comunităţii internaţionale să elimine aşa-numitele "zone gri" din economie, utilizate pentru furnizarea de arme către militanţi. El a insistat, de asemenea, să se oprească practica împărţirii teroriştilor în "buni" şi "răi".

"Viaţa dovedeşte că toată lumea pierde pe termen lung", a subliniat Lavrov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe