Lavrov cere Statelor Unite să nu ia măsuri militare riscante împotriva Phenianului

Pe fondul tensiunilor tot mai mari din Peninsula Coreeană, generate în principal de refuzul regimului nord-coreean de a renunţa la acţiunile sale provocatoare, ministrul rus de Externe şi-a exprimat speranţa că SUA nu va recurge la acţiuni militare unilaterale împotriva Coreei de Nord.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov. (Captură Foto)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că speră că SUA nu va adopta ceea ce el a numit a fi măsuri militare unilaterale “foarte riscante” împotriva Coreei de Nord, după cum a făcut recent în Siria.

Lavrov a răspuns duminică unei declaraţii făcute anterior de vicepreşedintele american Mike Pence, care a susţinut că “perioada răbdării strategice s-a terminat” în ceea ce priveşte eforturile Coreei de Nord de a produce arme nucleare.

“În ultimele două săptămâni, lumea a fost martoră la forţa şi hotărârea noului nostru preşedinte în acţiunile întreprinse în Siria şi Afganistan”, a precizat Pence.

“Coreea de Nord ar face bine să nu testeze determinarea preşedintelui sau puterea forţelor armate ale Statelor Unite”.

Lavrov a condamnat acţiunile nucleare “nechibzuite” ale Coreei de Nord, dar a adăugat că, în cazul în care cuvintele lui Pence pot fi înţelese ca o ameninţare în vederea luării de măsuri unilaterale împotriva Phenianului, “atunci aceasta este o cale foarte riscantă”.

“Considerăm că lansările aventuroase de rachete ale Phenianului sunt inacceptabile, în condiţiile în care reprezintă o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU... Dar acest lucru nu înseamnă că alţii pot să răspundă prin încălcarea legiii internaţionale şi să folosească forţa militară”, a declarat ministrul rus de Externe reporterilor în Moscova.

“Sperăm că nu vor fi luate măsuri unilaterale precum cea pe care am văzut-o recent în Siria”, a precizat Lavrov, făcând referire la decizia recentă a SUA de a lansa zeci de rachete Tomahawk asupra unei baze aeriene din Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe