Lavrov, agresiv: Rusia nu poate să piardă Ucraina

Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse.
Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse. (JIM WATSON / AFP / GettyImages)

”Rusia nu poate să piardă Ucraina”, a susţinut, duminică, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, pe televiziunea de stat.

La scurt timp după summitul de la Milano, la care au luat partea o serie de lideri din Asia şi Europa precum preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, preşedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande, se pare că Moscova nu ezită să-şi reafirme ambiţiile vizavi de Ucraina.

"Avem aceleaşi rădăcini, aceeaşi viziune asupra lumii şi aceeaşi literatură”, a declarat acesta, fără se argumenteze care din moştenirile culturale ale Rusiei actuale provin de la Rutenia Kieveană - regatul mamă al Ucrainei, Belarusului şi Rusiei.

Pe fondul conflictelor iniţiate de armata rusă în Ucraina în luna martie, ministrul rus de Externe a lansat şi o serie de remarci dure la adresa guvernului de la Kiev.

"Ucraina nu se reduce la grupul de pucişti care au luat puterea. Ucraina nu înseamnă naziştii care mărşăluiesc prin Kiev distrugând monumente şi lăudând acoliţii lui Hitler”, a declarat ministrul rus.

Aprecierile lui Lavrov au loc în timp ce armata ucraineană şi forţele pro-ruse se confruntă în teritoriile din estul Ucrainei, în ciuda unui armistiţiu încheiat între Rusia, Ucraina, şi forţele pro-ruse pe 5 septembrie la Minsk.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe