Laura Ştefan: "Dosarele baronilor locali par a fi nemuritoare"

Dacă ne uităm la dosarele baronilor locali, inclusiv dosarul "Retrocedărilor" al cuplului de baroni locali constănţeni Mazăre-Constantinescu, observăm că ele trenează la nesfârşit în Justiţie, a remarcat experta anticorupţie Laura Ştefan.
Laura Stefan
Laura Stefan (Epoch Times România)

Spre deosebire de dosarele celorlalţi politicieni care sunt soluţionate până la urmă, dosarele baronilor locali par a fi nemuritoare, a declarat experta anticorupţie Laura Ştefan, într-un interviu acordat publicaţiei Constanţa Noastră

În dosarul "Retrocedărilor", în care celebrii baroni locali de la malul mării, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, au fost trimişi în judecată în 2008, nu există nici până acum o decizie în prima instanţă. Întrebată cum comentează o astfel de situaţie, Laura Ştefan a replicat:

"Dosarul Retrocedărilor domnului Mazăre este o poveste fabuloasă, care nu are încă o decizie în prima instanţă, după atâţia ani. Eu nu cred că există vreo explicaţie rezonabilă pentru care ne aflăm în această situaţie. Dosarele baronilor locali par a fi nemuritoare, spre deosebire de dosarele celorlalţi politicieni care se soluţionează până la urmă, se pronunţă hotărâri definitive, de achitare sau de condamnare.

Oamenii care sunt condamnaţi cu executare merg în penitenciare, ies din penitenciare, dar dosarele unora dintre baronii locali trenează la nesfârşit. Nu ştim cum se va soluţiona dosarul domnului Mazăre, însă faptul că un dosar nu are o soluţie în prima instanţă după opt ani mie îmi ridică multe semne de întrebare. E fabulos, într-adevăr, e un record."

Pentru a citi interviul integral intraţi aici.