Latura violentă a social-democraţilor. PMP denunţă agresiuni grave ale unui primar PSD din Olt

(photos.com)

PMP l-a acuzat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, pe primarul PSD al comunei Vişina din judeţul Olt, Constantin Stănescu, că, împreună cu oamenii săi, a bătut şi a ameninţat trei reprezentanţi PMP, după care le-a confiscat telefoanele, cheile şi a rupt o uşă a maşinii acestora.

„PSD continuă să ducă o campanie huliganică împotriva Partidului Mişcarea Populară, membrii acestui partid recurgând mai nou la acte de violenţă, ameninţări şi tâlhării cărora le-au căzut victime reprezentanţi ai PMP. Primarul PSD al comunei Vişina din judeţul Olt, Constantin Stănescu, a oprit şi atacat joi, pe 22 mai, o caravană electorală a PMP care traversa localitatea. Împreună cu oamenii săi, Stănescu i-a ameninţat şi bătut pe cei trei reprezentanţi PMP, după care le-a confiscat telefoanele, cheile şi a rupt o uşă a maşinii. Primarul este tatăl preşedintelui Consiliului Judeţean şi al organizaţiei judeţene a PSD din Olt, Paul Stănescu”, reiese din comunicatul Organizaţiei Judeţeane PMP Olt.

PMP îi acuză pe social-democraţi că au desfăşurat până acum o campanie dincolo de limita legalităţii, vandalizând materialele de campanie ale partidelor rivale, organizând evenimente în şcoli în timpul cursurilor şi refuzând să renunţe la materialele declarate ilegale de Biroul Electoral Central.

„Agresiunile, loviturile, tâlhăria şi ameninţările făţişe duc însă campania într-o zonă penală. Este cu atât mai grav faptul că agresorul nu este un simplu membru de partid, ci primar. Comportamentul lui Constantin Stănescu arată că, într-adevăr, sub guvernarea Ponta, membrii PSD se simt mai presus de lege şi se comportă ca atare. Victimele primarului Stănescu au depus o plângere penală împotriva agresorilor. Cerem PSD să îşi ţină în frâu primarii şi să respecte legea în zilele rămase până la alegerile europarlamentare din 25 mai”, se mai adaugă în comunicat.

Acesta nu este primul incident violent în care sunt implicaţi social-democraţii. Vineri au apărut în presă informaţii potrivit cărora un consilier PNL din comuna Belciugatele a ajuns ţinta gloanţelor ginerelui fostului primar PSD al comunei. Scandalul ar fi început după ce fostul primar PSD şi ginerele său ar fi blocat în trafic maşina fratelui consilierului local PNL. Acesta din urmă ar fi intervenit aruncând un ou pe parbrizul maşinii celor doi, iar drept răspuns, ginerele primarului PSD ar fi tras 3 focuri cu un pistol cu gloanţe de cauciuc asupra consilierului.

Totodată, este de notat şi cazul fostului prefect PSD de Galaţi Emanoil-Cătălin Bocăneanu care a ajuns din nou după gratii, arestat sub acuzaţia de instigare la omor, după ce a încercat să angajeze un asasin care să-l „scape” de un martor „incomod”. Persoana pe care fostul prefect PSD o dorea ucisă era o femeie, Ileana Schipor, şefa Serviciului pentru Evidenţa Persoanelor Galaţi, principalul martor al procurorilor DNA într-un dosar în care Bocăneanu este acuzat de corupţie.

Mai amintim şi de reglarea recentă de conturi dintre Robert Negoiţă, primar al sectorului 3 şi vicepreşedinte PSD, şi deputatul PSD Sebastian Ghiţă. Negoiţă a înaintat o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe numele colegului său Ghiţă, despre care susţine că l-a ameninţat cu moartea la telefon, „într-un mod josnic şi ruşinos”. Sebastian Ghiţă a negat tot incidentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne