Lansare "PEOPLE OF ROMANIA" la galeria Simeza

(People of Romania)

TATAIA şi Doctor’s Studio anunţă lansarea oficială a proiectului PEOPLE OFROMANIA. Vernisajul primei noastre expoziţii va avea loc în Bucureşti pe data de 8 noiembrie la galeria Simeza începând cu ora 18:00, unde vom prezenta lucrările şi poveştile artiştilor implicaţi până acum în proiect. Fotografiile şi înregistrările audio au fost realizate cu ocazia unei incursiuni de documentare în 20 de sate din Valea Hârtibaciului (jud. Sibiu) de către Vlad Petri, Ioana Moldovan, Adi Bulboacă, Chloe Sassi, Mihai Sibianu, Daniel Popa, Maria Balabaş, Mugur Grosu, Răzvan Papasima şi Maria Miruna Rădan.

Suntem gata să vă arătăm cine sunt PEOPLE OF ROMANIA. Am pus cap la cap oprimă echipă de fotografi, scriitori, antropologi şi manageri culturali şi am plecat cu ei într-o călătorie de cunoaştere. Împreună am cules poveşti despre oamenii care locuiesc în Valea Hârtibaciului din judeţul Sibiu, zonă din centrul României, aleasă simbolic pentru prima noastră documentare. Poveştile oamenilor de aici reflectă specificul influenţei istorice şi multiculturale din zonă, dar totodată oglindesc şi greutăţile traiului izolat din România rurală.

PEOPLE OF ROMANIA este un proiect ambiţios care îşi propune o incursiune artistică, subiectivă şi sensibilă, asupra poveştilor de viaţă ale românilor din zilele noastre. La 100 de ani de la MAREA UNIRE promovarea diversităţii face parte integrantă din obiectivele proiectului nostru. Ne propunem să cercetăm poveştile tuturor românilor, indiferent de gen, vârstă, etnie, de locul de rezidenţă sau de statutul social. Strângem poveşti exprimate prin fotografie, istorisiri orale, mărturii scrise şi videoclipuri scurte.

Vlad Petri, regizorul filmului „Bucureşti, unde eşti?”, despre rezidenţa de pe Valea Hârtibaciului:

„Mi-a plăcut mai ales <întâmplarea>, faptul că în fiecare zi plecam la drum fără să ştim pe cine întâlnim, fotografiem, cu cine stăm la o poveste, la un pahar de vin, sau în ce curte sau casă o să petrecem câteva ore. Am fost la o stână, am văzut prepararea caşului, ne-am urcat în bisericile săseşti de unde am văzut împrejurimile, am vizitat un târg de cai şi am asistat la tranzacţionarea cailor şi porcilor, am auzit poveşti despre viaţa de la noi şi despre cum se câştigă pe-afară, am vorbit despre acum, dar şi despre perioada lu’ împuşcatu’, am primit slană şi caş şi ţuică... Mi-au plăcut drumurile prin pădure, cerul cu nori de furtună, serile cu prelucrări de fotografii sau cele de lângă focul de tabără şi dormitul sub cerul liber.”

Mai mult decât un proiect cu valoare artistică, PEOPLE OF ROMANIA îşi propune să dezvăluie în primul rând povestea necunoscutului de lângă noi, alături de care ne împărţim viaţa de zi cu zi. Suntem o comunitate online deschisă atât profesioniştilor cât şi tinerilor talentaţi şi pasionaţi de fotografie, film, scris şi explorări antropologice care pornesc în căutarea acelor experienţe şi emoţii care ne aduc mai aproape unii de alţii.

Despre platforma TATAIA

TATAIA captează şi expune mentalul colectiv, documentând istoria actuală. TATAIA îţi contaminează imaginaţia creativă. Este un producător de conţinut cultural transdisciplinar care populează scenă de artă contemporană cu artişti, lucrări şi idei pe care le arată în premieră. TATAIA este un conglomerat de viziuni subiective despre cultură românească, despre oameni şi viaţă din România, să-i zicem folclor românesc contemporan (mainly).

Despre Doctor’s Studio

Producem şi promovăm proiecte artistice cu strânse şi evidente legături cu România şi lumea în care trăim. Suntem pentru experiment şi inovaţie în artă, şi credem în educarea publicului prin cultură.

Vernisaj: 08.11.2017, ora 18:00

Durata Expoziţiei: 08-19.11.2017

Locaţie: Galeria Simeza, Bucureşti, B-dul Gheorghe Magheru nr.20

Facebook event: https://www.facebook.com/events/130216894306077

Facebook page: https://www.facebook.com/blog.peopleofromania/

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Cultură