Lăcomie şi slugărnicie: Companii aeriene americane cedează presiunii chinezilor în privinţa Taiwanului

Avion al companiei aeriene americane United Airlines
Avion al companiei aeriene americane United Airlines (Wikimedia.org)

Companii aeriene majore americane au cedat solicitării Chinei de a schimba modul în care listează Taiwanul ca ţară independentă pe website-urile lor. Cererea Beijingului a fost descrisă de Casa Albă drept o “absurditate orwelliană”

Site-urile de rezervare (booking) ale American Airlines, Delta şi United Airlines folosesc doar codul de aeroport şi de oraş al capitalei taiwaneze Taipei în locul unei referiri directe la Taiwan ca ţară.

“United Airlines a început să facă schimbări în sistem pentru a da curs cererii Chinei”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei aeriene. “United acceptă şi respectă legile şi reglementările locale de pe toate pieţele şi în toate jurisdicţiile în care operăm şi facem afaceri”.

“Zborurile United spre China, Hong Kong şi Taiwan vor continua să opereze normal”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Miercuri a expirat termenul limită impus de regimul comunist chinez pentru adoptarea schimbărilor. De altfel, Beijingul a afirmat că “nu există niciun spaţiu pentru negocieri” cu privire la această problemă.

Taiwanul este o problemă delicată, deoarece China continentală îl consideră drept o provincie separatistă care va fi reunită cu patria.

Ministerul taiwanez de Externe a criticat Beijingul pentru “interferarea brutală şi nerezonabilă cu activitatea comercială privată şi cu operaţiunile companiilor internaţionale”.

După învestirea ca preşedinte, liderul american Donald Trump a restabilit legăturile cu Taiwanului printr- o convorbire telefonică istorică cu preşedinta taiwaneză, ceea ce a înfuriat Partidului Comunist Chinez care a afirmat că a fost vorba de o “acţiune meschină”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe