La Miercurea Ciuc s-a înregistrat joi cea mai scăzută temperatură din această toamnă

Toamna in parc
Toamna in parc (Lidia Melinte / Epoch Times Romania)

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă, de minus 3,1 grade Celsius, s-a înregistrat joi dimineaţă la ora 7,30 la Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, a anunţat meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc, fiind semnalată şi brumă la sol.

În judeţul Harghita, meteorologii au mai înregistrat brumă şi la Joseni, unde s-a constatat o minimă termică negativă de minus 0,7 grade Celsius, în timp ce la Topliţa, din cauza ceţii, mercurul din termometre a coborât până la 0,4 grade Celsius.

La Staţia meteo de pe vârful Bucin au fost, joi dimineaţă, 3 grade şi brumă slabă, pe când la Odorheiu Secuiesc s-a înregistrat 6 grade Celsius, aceasta fiind temperatura minimă cea mai ridicată din judeţ.

Societatea de gospodărire orăşenească din Miercurea Ciuc, SC GOSCOM SA, a informat că este pregătită să furnizeze agent termic în locuinţele branşate la sistemul centralizat de încălzire în cazul în care cetăţenii municipiului vor solicita acest lucru.

În judeţul Harghita, minima absolută a lunii septembrie, de minus 10 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1977 în Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 33,8 grade, a fost anunţată în acelaşi oraş în anul 1952.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură