La Edineţ a fost deschis Oficiul teritorial de informare a Parlamentului

Clădirea Parlamentului R. Moldova
Clădirea Parlamentului R. Moldova (Epoch Times)

Oficiul teritorial de informare a Parlamentului de la Edineţ şi-a deschis astăzi uşile pentru cetăţenii din nordul Republicii Moldova, a relatat Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului, scrie Moldpres. La evenimentul de inaugurare au participat Preşedintele Parlamentului Igor Corman, conducerea raionului Edineţ, actuali parlamentari şi deputaţi din primul Parlament, diplomaţi, precum şi cetăţeni interesaţi.

Oficiul din Edineţ va răspunde la solicitările cetăţenilor din municipiul Bălţi şi raioanele Briceni, Donduşeni, Ocniţa, Edineţ, Râşcani, Glodeni, Soroca, Făleşti, Drochia şi Floreşti.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că prin deschiderea acestui Oficiu, Parlamentul îşi propune să fie mai aproape de oameni, de interesele şi necesităţile acestora, fără a fi nevoie ca ei să se deplaseze la Chişinău. Potrivit Speakerului, aşteptările de la OTIP-uri sunt mari, deoarece aceste oficii regionale de informare au scopul să faciliteze comunicarea Parlamentului cu cetăţenii, să organizeze întâlniri ale acestora cu deputaţii, să informeze activ cetăţenii despre activitatea Parlamentului.

”Avem un obiectiv clar – să promovăm democraţia participativă, să implicăm cetăţenii în procesul de luare a deciziilor. Oficiul teritorial din Edineţ reprezintă o verigă importantă a Legislativului de comunicare cu cetăţenii din zonă de nord a ţării”, a spus Igor Corman, îndemnând autorităţile locale la conjugarea eforturilor.

Preşedintele raionului, Viorel Albu, a salutat deschiderea Oficiului la Edineţ, precizând că acest lucru determină autorităţile să fie mai responsabile şi mai active. Oficialul i-a îndemnat pe locuitorii din nordul ţării să beneficieze de oportunităţile de comunicare cu deputaţii oferite de Oficiul teritorial de informare de la Edineţ.

Prezente la eveniment, ambasadoarele Nicola Harrington-Buhay, Coordonatorul Rezident al ONU şi Reprezentant Permanent al PNUD în Republica Moldova şi Ingrid Tersman, Ambasador al Suediei în Republica Moldova au remarcat importanţa OTIP-urilor în stabilirea unui dialog deschis şi eficient între cetăţeni şi deputaţi. Oficialii au îndemnat cetăţenii să apeleze la serviciile oferite de Oficiu pentru ca problemele lor să fie auzite de aleşii poporului, astfel contribuind la consolidarea democraţiei în ţară.

Primii vizitatori ai OTIP-ului au fost primiţi în audienţă de Preşedintele Parlamentului şi au primit materiale informative despre activitatea legislativă.

OTIP-ul din Edineţ se găseşte în clădirea Consiliului Raional, etajul II. Până la sfârşitul lunii septembrie, Parlamentul va mai deschide două Oficii teritoriale de informare la Orhei şi Leova. La Comrat activează un alt Oficiu care răspunde la solicitările cetăţenilor. Începând din iulie 2016, Parlamentul îşi propune să extindă reţeaua de oficii la nivel naţional.

Programul-pilot de creare a oficiilor de informare a fost elaborat în cadrul proiectului PNUD „Suport pentru dezvoltarea Parlamentului Republicii Moldova” şi implementat cu sprijinul Guvernului Suediei pentru a stabili o mai bună interacţiune între deputaţi şi societatea civilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe