La Chişinău Tinerii Moldovei au cerut Guvernator comun pentru BNM şi BNR

Tinerii Moldovei au organizat marţi un flashmob în faţa sediului Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) pentru a cere un Guvernator comun la Chişinău şi la Bucureşti.
Anatol Ursu, preşedintele Asociaţiei „Tinerii Moldovei”
Anatol Ursu, preşedintele Asociaţiei „Tinerii Moldovei” (facebook.com / ursu.anatol)

Potrivit organizatorilor, dezastrul social-economic în care a ajuns Moldova de peste Prut ne demonstrează vădit că statul are nevoie de o resetare.

„Am venit astăzi aici pentru a cere un Guvernator comun. Resimţim cu toţii aceste efecte ale crizei economice care se întâmplă la momentul actual în R. Moldova. Ne aducem aminte de acele zile în care cumpăram o unitate de valută europeană cu aproape 30 de lei. Tinerii Moldovei cred că unica soluţie pentru ca această criză să fie depăşită este desemnarea Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, Guvernator al BNM, pentru a ave grijă de stabilitate”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu pe contul său de Facebook.

Participanţii au venit în faţa BNM cu câteva borcane de diferite mărimi, care au fost asemănate cu băncile furate din Moldova şi BNR. Unul din borcane era plin cu macaroane, fiind asemănat cu BNM, lucru descris de organizatori cum că „BNM este mai mult plină cu macaroane iar banii i-au luat Filat, Plahotniuc, Drăguţanu şi i-au împărţit între ei. Pe de altă parte, Banca Naţională a României este o instituţie sigură, viabilă, care şi-a demonstrat în timp valabilitatea, protejează corect leul românesc. De aceea considerăm că unica soluţie pentru depăşirea crizei economice din RM este un Guvernator comun la Chişinău şi Bucureşti”, a menţionat tânărul.

Reiterând că nu mai vor ca hoţii să administreze banii cetăţenilor Moldovei şi că vor un Guvernator responsabil, onest, care să aibă grijă de finanţele statului, participanţii au încheiat flashmob-ul scandând „Vrem Guvernator comun!”, „Nu mai vrem BNM, vrem BNR!”.

Reamintim că la 8 noiembrie, pe străzile Chişinăului tinerii unionişti din Moldova de peste Prut împreună cu câteva sute de manifestanţi au scandat "Vrem Guvern comun!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe