Kremlinul nu acceptă refuzuri / Rusia blochează LinkedIn

LinkedIn a devenit prima reţea socială majoră care a fost blocată de către autorităţile ruse.
(Captură Foto)

Roskomnadzor, agenţia rusă de stat care reglementează comunicaţiile, a ordonat furnizorilor de servicii de Internet să blocheze joi accesul la LinkedIn şi, în consecinţă, membrii reţelei au raportat imediat că nu se mai pot loga pe website.

Mişcarea are loc după ce un tribunal a decis că LinkedIn a încălcat o lege care cere website-urilor ce stochează date personale ale cetăţenilor ruşi să facă acest lucru pe servere localizate fizic în Rusia.

James Upsher, purtător de cuvânt al LinkedIn, a declarat pentru Euronews că această măsură blochează accesul a milioane de membri ai reţelei din Rusia şi al numeroaselor companii care folosesc serviciul pentru a-şi extinde afacerile. El a mai adăugat că reţeaua de socializare va dori să discute cu Roskomnadzor despre cererea privind localizarea datelor.

Roskomnadzor a declarat că s-ar putea întâlni cu reprezentanţii LinkedIn în următoarele două săptămâni, dar că mai întâi trebuie să obţină aprobarea pentru acea întâlnire din partea Ministerului de Externe şi a serviciilor ruse de securitate deoarece LinkedIn este o companie străină.

Săptămâna trecută, Roskomnadzor a postat pe Twitter rezultatele unui sondaj realizat aparent de agenţie, potrivit căruia 37% dintre respondenţi folosesc LinkedIn, 40% nu folosesc şi nu vor folosi, 12% au folosit reţeaua dar nu mai sunt membri ai acesteia şi 11% au susţinut că nu au folosit-o până acum, dar că plănuiesc să o facă.