Kremlin: Nu a fost planificată o întâlnire între Putin şi Tillerson la Moscova

Pe agenda preşedintelui rus nu figurează o întâlnire cu secretarul american al Apărării, Rex Tillerson, în intervalul vizitei acestuia la Moscova.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

“Nu am anunţat nicio întâlnire şi, pe moment, nu va avea loc nicio întâlnire cu Tillerson, conform programului preşedintelui”, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. “Nu am anunţat niciodată întâlniri de acest gen, indiferent dacă au loc sau nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului pentru agenţia rusă de ştiri TASS.

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, va sosi miercuri la Moscova pentru a se întâlni cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov. Cei doi oficiali vor discuta diverse probleme legate de securitate, inclusiv despre Siria, Ucraina şi Coreea de Nord, precum şi relaţiile ruso-americane.

Relaţiile Moscovei cu Washington rămân tensionate după ce preşedintele american Donald Trump a ordonat un atac cu rachete asupra unei baze aeriene controlate de guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, un aliat al Kremlinului. Acţiunea americană a fost o reacţie la un atac cu arme chimice desfăşurat în 4 aprilie asupra civililor sirieni, pentru care administraţia SUA a învinuit forţele militare ale lui Assad.

Oficialii ruşi au susţinut că atacul cu rachete Tomahawk reprezintă un act de agresiune împotriva unei naţiuni suverane şi o încălcare a dreptului internaţional.

Prima întâlnire dintre Lavrov şi Tillerson a avut loc la summitul G20 din oraşul german Bonn în luna februarie. Diplomatul rus a susţinut că întâlnirea a fost productivă, în ciuda micilor realizări diplomatice înregistrate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe