Kovesi vs Mugur Ciuvică, în faţa comisiei de experţi CNATDCU?

Scandalul de plagiat care o vizează pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar putea lua o turnură inedită.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

După ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a desemnat comisia responsabilă să-i analizeze teza de doctorat, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi-a exprimat disponibilitatea să apară în faţa experţilor pentru a-şi prezenta punctul de vedere, lucru care nu este prevăzut în regulament, dar nici interzis, după cum au arătat oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei.

În replică, Grupul de Investigaţii Politice (GIP), ONG-ul de la care a plecat acuzaţia de plagiat care o vizează pe şefa DNA, a cerut CNATDCU să nu accepte solicitarea lui Kovesi, iar, în cazul în care totuşi o acceptă, să se prezinte şi jurnalistul Mugur Ciuvică, preşedintele organizaţiei, în faţa comisiei de experţi.

"Într-o grosolană încercare de intimidare a celor care trebuie să se pronunţe asupra plagiatului pe care l-a comis în teza de doctorat, Laura Codruţa Kovesi a cerut să-şi susţină personal punctul de vedere în faţa Comisiei tehnice a CNATDCU. Este o presiune fără precedent. Niciuneia dintre persoanele ale căror teze de doctorat au fost analizate de CNATDCU, indiferent că a fost vorba de fostul Victor Ponta, Petre Tobă ş.a.m.d., nu i s-a permis să îşi susţină punctul de vedere în faţa vreunei Comisii tehnice. Ca urmare, GIP a solicitat CNATDCU să nu accepte solicitarea procurorului şef DNA.

În măsura în care solicitarea abuzivă a Laurei Codruţa Kovesi va fi acceptată, GIP a solicitat CNATDCU ca Mugur Ciuvică să prezinte şi el personal Comisiei tehnice dovezile plagiatului. Am solicitat, de asemenea, ca Mugur Ciuvică să fie prezent la şedinţa Comisiei tehnice în care procurorul şef DNA îşi va susţine punctul de vedere. În plus, am cerut ca şedinţele Comisiei tehnice în care vor fi prezenţi Laura Codruţa Kovesi şi Mugur Ciuvică să fie publice", se arată pe siteul Grupului de Investigaţii Politice.