Kovesi se ţine tare: A refuzat din nou să vină la audierile Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, refuză din nou să participe la audierile comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009, pe motiv că nu deţine informaţii şi documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetărilor.

"În legătură cu adresa dumneavoastră din data de 13 noiembrie, reiterez convingerea că obiectul de activitate al Comisiei speciale de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru verificare aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi rezultatul scrutinului prezidenţial constă în analiza şi clarificarea unor situaţii de fapt, a unor aspecte sau fenomene sociale relevante, justificat de interesul public de a cunoaşte anumite realităţi cu reverberaţii în plan social, juridic sau politic. Sens în care vă aduc la cunoştinţă că nu deţin informaţii şi/sau documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare", se arată în scrisoarea adresată preşedintelui comisiei, pesedista Oana Florea, citată de Agerpres.

Membrii Comisiei au decis luni să o cheme din nou la audieri pe procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la propunerea deputatului PSD Liviu Pleşoianu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne