Kovesi, prima reacţie după ce Tudorel Toader i-a cerut revocarea

La scurt timp după ce Tudorel Toader i-a cerut revocarea din funcţie, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis că este pregătită să răspundă punct cu punct acuzaţiilor lansate de ministrul Justiţiei la adresa sa.
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Florin Chirila/Epoch Times)

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a reacţionat a doua zi după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a cerut revocarea din funcţie în urma prezentării unui raport care conţinea 20 de "captele de acuzare".

Ca urmare a solicitărilor reprezentanţilor mass media privind exprimarea unui punct de vedere faţă de anunţul ministrului Justiţiei privind "declanşarea procedurii de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA este abilitat să transmită următoarea declaraţie a procurorului şef Laura Codruţa Kovesi:

“Voi urma procedura legală şi mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei”.

Reamintim că, după o conferinţă de presă maraton, de-a lungul căreia i-a reproşat şefei DNA inclusiv că a impietat activitatea Guvernului şi Parlamentului, că a pus presiuni pe procurori, că a încercat să obţină condamnări cu orice preţ, că a afectat imaginea României în afară etc., Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedurile pentru revocarea sa din funcţie. Mai multe informaţii pe acest subiect aici.