Kovesi, lovită din nou de Inspecţia Judiciară: O nouă acţiune disciplinară împotriva fostei şefe DNA

Fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, care activează acum la Parchetul General, primeşte o nouă lovitură de la Inspecţia Judiciară.
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Epoch Times Romania)

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei imputate procuror şef al DNA, urmând ca Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii să ia o decizie finală în acest caz.

Concret, Inspecţia Judiciară - considerată de o parte a presei drept "braţul armat al PSD împotriva magistraţilor" - o acuză pe Kovesi de "nerespectarea confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii".

"Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", a explicat IJ.

Este vorba despre comunicatul de presă remis de DNA, în care au fost prezentate pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma, reacţie după emisiunea difuzată de Antena 3 în care au fost prezentate o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti - Onea Lucian cu inculpatul Vlad Cosma.