Kovesi, invitată să se înscrie în USR. Cioloş: "Magistraţii nu fac politică"

Dacian Cioloş, comisar european (2010-2014)
Dacian Cioloş, comisar european (2010-2014) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Magistraţii nu fac politică", a reamintit fostul premier Dacian Cioloş, comentând faptul că liderul USR, Dan Barna a invitat-o pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi să se alăture USR. De asemenea, Cioloş a mai susţinut, în cadrul unui interviu acordat Mediafax, şi faptul că un proiect pentru România trebuie să se bazeze pe obiective comune, nu pe "o persoană sau alta".

"Nu comentez speculaţii şi presupuneri. Din punctul meu de vedere în momentul în care fostul procuror-şef al DNA a spus că rămâne procuror, subiectul a fost închis pentru că statutul magistraţilor este clar şi neechivoc. Magistraţii nu fac politică. Un proiect pentru România trebuie să aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoană sau alta. Eu unul aşa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forţelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori şi a unui program pentru România. Candidaţii, oricare ar fi ei, ar trebui să fie o consecinţă a acestei abordări şi aceştia trebuie să fie aleşi în jurul unor criterii de integritate, cinste şi profesionalism dovedit. Doar aşa putem reforma clasa politică", a declarat miercuri, pentru Mediafax, Dacian Cioloş, actual lider al partidului Mişcarea România Împreună.

Dacian Cioloş a mai precizat că relaţia cu USR nu doar că va continua, dar se va şi consolida.

"Colaborarea noastră cu USR e bazată pe valori comune şi pe obiective comune de construcţie care vizează viitorul României. Pe aceste baze relaţia va continua şi se va consolida", a adăugat fostul premier.

Precizările lui Dacian Cioloş vin în contextul în care liderul USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că i-a propus fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, să se înscrie în partid. Cu o zi înainte, preşedintele Uniunii Salvaţi România declarase într-un interviu acordat PSnews, că în măsura în care va reuşi să o convingă pe Codruţa Kovesi să devină membră a USR, ar fi un candidat foarte bun la alegerile prezidenţiale din 2019”. Barna a subliniat, însă, că acest scenariu este unul ipotetic, căci Kovesi a precizat că rămâne procuror.